Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbal in de regio

Door op dinsdag, 29 maart, 2016 - 15:41

voetbal.png

Zaterdagvoetbal

Vijfdeklas
Veendam 1894 speelde 2 wedstrijden en behaalden daar drie punten uit. En de kans om de nacompetitie te halen is daardoor klein geworden. 'Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit'. Veendam had in het paasweekend 6 punten moeten halen. Veendam verloor zaterdag
met 4-0 van Nieuw-Balinge. Levent Sezer en Armin Sbic kregen kansen maar de scherpte ontbrak. Maar in het paasweekend zetten ze de boel nog enigszins recht door met 3-1 te winnen van Meedhuizen.

Wildervank speelde op paasmaandag tegen Tiendeveen en op zaterdag tegen Mussel. Beide keren verloren ze met 4-0. Bij Wildervank was het grootste manco, dat de wedstrijdinstelling niet goed was. Ze kregen geen kansen en ze konden ook geen kansen creeeren.

Zondagvoetbal

Tweedeklas
ZNC had een druk progamma. In korte tijd moesten ze twee duels afwerken. Op zaterdag moesten 'de Brouksters' het uitduel aangaan tegen Valthermond. En dit spektakel mondde uit in 3-3. Voor ZNC scoorden Jeroen Huizinga en Emiel Staal (2). Een paar dagen daarna was Roden in eigen home de tegenstander. En de gasten wonnen met 3-1. Na de thee werd ZNC van het 'kastje naar de muur' gespeeld. Maar in de stand kwam geen verandering meer. Doelman Prins van ZNC, kon wegens natrappen, onder de douche stappen.

Derdeklas
Veendam 1894 kwam in de uitbeurt tegen Heiligerlee niet verder dan 1-1. De geelzwarten hadden het in deze match zwaar te verduren want ze moesten spelen tege twee tegenstanders. Namelijk Heiligerlee en 'De Wind'. En dat was een beetje teveel van het goede. Koenen scoorde voor Veendam 1894 en voor 'De Kloosteholtjers' was Otter de gevierde man.

Vierdeklas
Binnen 1 minuut was het pleit beslecht voor Meeden in de thuiswedstrijd tegen Bellingwolde: 0-2. En het leek in de beginfase zo mooi voor Meeden. Meedenaar Martin Woldhuis scoorde maar de leidsman gooide 'roet in het eten' en keurde de goal af. Op advies van zijn assistent-scheidsrechter. En dan ben je meestal de 'de gebeten hond'. Meeden was even 'van de leg' en in die tijd scoorde Bellingwolde-speler Jan Bahlmann, zijn 2e goal van de wedstrijd.

Vijfdeklas
Bareveld moest in de uitbeurt de 'degens' kruisen met THOS en won: 2-1. Bareveld kwam op een 1-0 voorsprong. Ze kregen legio kansen in de eerste helft maar het 'heilig vuur' ontbrak. THOS schrok zo van Bareveld, dat ze in de tweede part een 'tandje' hoger gingen spelen. En binnen 2 minuten was het evenzovele keren 'bingo'. Ze bogen de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Harm Jan Robbes en Fatih Salih waren de doelpuntenmakers. En Dave Jansen trilde op zijn benen, toen hij namens THOS aanlegde voor een pennel. Hij mistte dan ook.

DWZ deed op tweede paasdag goede zaken. Ze maakten korte metten met Veelerveen. Het werd dan ook een 5-1 zege voor 'De Wieksters'. De spelers stonden nog maar koud in het veld of DWZ-speler Jans Bijl scoorde de 1-0 voor zijn ploeg. En in korte tijd later scoorde Bijl nogmaals 2 goals. Een hattrick dus. Na de thee sputterde Veelerveen nog iets tegen en scoorde via Barry Haas 1-3. Dat was tegen het 'zere been' van DWZ. Maar Kruisman en Kluin schroefden de zege op naar 1-5.