Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaarlijks concert WP-Harmonie in vanBeresteyn

Door Eindredactie op maandag, 28 maart, 2016 - 10:43

CONCERT - Zaterdag 9 april is het weer zo ver: de Winkler Prins Harmonie geeft haar jaarlijks concert in het Veendammer cultuurcentrum vanBeresteyn.

De muzikanten van het orkest van scholengemeenschap Winkler Prins hebben onder leiding van dirigent Jack Horst weer een volledig nieuw repertoire ingestudeerd van maar liefst 15 stukken. Daaronder een tweetal composities van de op 27 september 2015 op 80-jarige leeftijd overleden oud-dirigent Herman Dijo. Met zijn ‘Memre Sranan’ (Herinnering aan Suriname) nemen de muzikanten u mee in de wereld van de Kaseko en Pop Java Beat. Naast Herman Dijo zijn ook de Oostenrijkse componist Anton Bruckner en de Engelse zangeres Amy Winehouse onderwerp van herinnering en eerbetoon.

En wat heeft de WPH met ruimtevaart? De thema’s van ‘Star Wars’ en ‘Mission: Impossible’ komen in ieder geval voorbij. En wat dacht u van een reis door de ruimte in ‘Forty Thousand Light Years’?

Zoals u gewend bent zal ook een aantal andere muzikale talenten optreden. Deze leerlingen hebben zich met verve gepresenteerd tijdens de jaarlijkse talentenjachten op de WP.

Wederom een concert met voor elk wat wils. En dat in het 39-jarig bestaan van het schoolorkest. In het jaar waarin de school 150 jaar bestaat maakt de WPH zich op voor haar 40-jarig jubileum in het jaar 2017, met natuurlijk een reünie voor oud-leden en een concertreis door Canada.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar van 5 t/m 7 april bij de school op de locatie Pinksterstraat. Volwassenen betalen € 8 en kinderen en leerlingen van de school € 5.

Het concert begint om 20.15 uur.