Overslaan en naar de inhoud gaan

Een gouden ei in een molshoopje

Door Henk Drenth op maandag, 28 maart, 2016 - 08:30

IMG_6181.JPG

VROLIJK PASEN - Van de paashaas wordt gezegd dat deze tijdens Pasen de paaseieren meebrengt in een rieten mand, om ze her en der te verstoppen. Ook in Borgerswold werd door kinderen volop in het bos en op de heuvel gezocht. Twee prachtig geklede paashazen waren daarbij op hun paasbest.

IMG_6066.JPG

De zoektocht  naar de paaseieren was door het Uitdeelpunt Eerste Hulp georganiseerd. Voor aanvang hadden ongeveer 70 kinderen zich bij de heuvel verzameld. Het zoeken was onder begeleiding van hun ouders, die er zelf ook heel veel plezier in hadden. Van de witte hardgekookte eieren waren er zes goudgekleurd, en alle zes gevonden. De vinders wonnen er leuke prijsjes mee. Ook een “tovernaarsbol” werd gevonden.

IMG_6202.JPG

Milan van 8, Kaily van 6 en Soraya van 2 zijn met hun ouders ook aan het zoeken geweest. Soraya had een gouden ei gevonden. Het lag in een molshoopje op de heuvel verstopt.

IMG_6213.JPG

Ieder kind kreeg een goedgevuld paasnet overhandigd. De paasnetten waren door leden van het uitdeelpunt in verschillende vrolijke kleuren gehaakt. Ook kregen de kinderen een grote chocolade paashaas mee. Deze waren door Peter Pijper van Party Faces beschikbaar gesteld.

IMG_6188.JPG

Voor wie wat meer wil weten hoe de paashaas in onze paasviering terecht is gekomen (met de foto in het betreffende artikel is een vergissing gemaakt, wie kent het verschil wel?):

http://www.scientias.nl/waar-komt-die-paashaas-toch-vandaan/