Door Eindredactie op dinsdag, 22 maart, 2016 - 08:04

Door Jacob Kuipers

Zaterdagvoetbal

Vijfdeklas
Wildervank kon het thuispubliek niet verwennen tegen Wagenborger Boys. Maar toch hebben de roodhemden een 'huzarenstukje' op gevoerd. De ploeg van oefenmeester Willem Dontje stond bij rust met 2-0 achter. Na de thee lieten de roodhemden hun 'tanden' zien. En de gasten schrokken zich het apezuur. Met een aanvallende strijdwijze om U tegen te zeggen. En Niels Jannenga en Jasper Veld waren verantwoordelijk voor de goals. Eindstand 2-2.

Veendam 1894-Erica '86 4-1
Veendam 1894 vond in Erica '86 een gemakkelijke prooi. Het werd een grote zege voor de geelzwarten. Dat resulteerde in veel kansen voor de langeleegte bewoners. Maar de doelman van Erica'86 wilde niet meewerken aan een nog grotere feestje voor de geelzwarten. De Veendammer goals werden gescoord door: Tabit Nushinsalah, Armin Sabic (2) en Serhan Candan.  Topscorer Armin Sabric van Veendam  staat door zijn 2 treffers op 14  goals.

Zondagvoetbal

Tweedeklas
ZNC presteert heel goed in deze klasse. Afgelopen zondag was Titan aan de beurt en ook dat 'vakenkentje' is met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Alhoewel ZNC niet in hun grootste vorm was. Titan kreeg meer kansen maar ze vergaten dat de goals tussen de palen en de lat moest. En dat is nu juist waar het om gaat.  Of zouden ze dat vergeten zijn in Nieuw-Weerdinge.

Derdeklas
Wildervank haalde thuis drie punten binnen. Nu was HSC de 'de gebeten hond'. Wildervank was in deze match een echte slowstarter. Ja, lange tijd warm draaien en dan 'gas'er op. Met nog een kwartier te spelen werd de 'gaspedaal' helemaal in gedrukt. En tegen deze versnelling was HSC kansloos. Wildervank stond bij rust met 1-0 voor en topscorer Ewout Wolf was de schutter. Maar in het laatste kwartier waren de roodhemden niet te houden. HSC kwam weliswaar op 1-1. Maar Nick Siebring en Roy Eleveld zorgden dat Wildervank in 'veilige haven' kwam.

Veendam 1894 voetbalde in de thuisbeurt tegen FC Lewenborg iets gemakkelijker. Maar men wist geen overwinning uit het vuur te slepen. Mark van der Laan opende de score door 1-0 aan te tekenen. Maar Veendam kon niet lang van deze voorsprong genieten. Want zes minuten later verdween deze voorsprong als 'sneeuw voor de zon': 1-1. Een kwartier voor het eindsignaal was het Veendam-speler Ricardo Brongers die zijn ploeg op een 2-1 voorsprong zette. De geelzwaren dachten op 'rozen' te zitten maar 8 minuten voor het eind viel nog de 2-2.

Muntendam stond in de uitwedstrijd tegen Heiligerlee met 4-1 achter. Iedereen was er vanaf dat moment van overtuigt dat de 'kloosterholtjers' deze wedstrijd gemakkelijk zouden winnen. Heiligerlee won wel, maar éénvoudig ging het niet, getuige de uitslag: 4-3. Muntendam zou Muntendam niet zijn als ze niet met 'het schuim op de mond'  zouden voetballen vanaf de 64ste minuut. De resterende minuten werd een kwelling voor Heiligerlee. De scheidsrechter wees niet naar de penalty stip voor een strafschop aan Muntendam. Maar via Muntendammer Michael Ploeger was het wel raak: 4-2. En twee minuten voor het eindsignaal werd het 4-3 door Muntendam-speler Michael Imminga. Een gelijkspel had Muntendam zeker verdiend.

Vierdeklas
Meeden was een maat te klein voor koploper HFC 15. Het werd voor Meeden een 7-1 nederlaag. Meeden was duidelijk een maar te klein. Bij rust was het al drie nul. Arjan Wever  redde de eer voor Meeden. Door 4-1 binnen te koppen. In de slotfase liep HFC uit naar een grote zege.

Vijfdeklas
Sellingen-Bareveld was het duel van de rode kaarten. Het was geen harde wedstrijd maar toch vielen er drie rode kaarten.  Bij Sellingen kreeg Gerard Potze – na twee keer geel- een rode kaart. Bij Bareveld kregen – na twee keer geel – Guido Korthuis en Michael Lohmann de rode kaart.  Misschien speelden de zenuwen een grote rol. Maar om even bij het voetballen te blijven. Bareveld won de uitbeurt tegen Sellingen met 3-2.

BNC en DWZ speelden met 1-1 gelijk. Na dertig meter scoorde Jesper Simens uit een vrije trap voor BNC: 1-0. Tien minuten voor tijd redde Bart Hofman een punt voor DWZ: 1-1. Elftalleider Harrie Jager van DWZ: : “De eerste helft  speelden we goed maar kregen niet veel kansen. En de tweede helft speelden we verder naar voren en tien minuten voor tijd kregen we de beloning. Een verdiend punt”.