Overslaan en naar de inhoud gaan

Diamanten ontdekt tussen de Veendamse vrouwen
op vrouwendag bijeenkomst

Door Eindredactie op zondag, 20 maart, 2016 - 22:10

20160321_CBINN (2).jpg

VROUWEN - De vrouwendag bijeenkomst die georganiseerd werd in Veendam op zaterdag 12 maart jl. was een groot succes. Er werden diamanten ontdekt onder de vrouwen in Veendam. Veel onbenutte talenten die verzilverd kunnen worden, maar dat deelnemers nog niet weten hoe ze dit kunnen realiseren. Vrouwen gaven aan wat een betaalde baan of participatie in de maatschappij voor hun betekend: gevoelsmatig, op hun positie als vrouw, invloed op hun familie en een eigen invulling aan hun leven geven. Ze willen een plek in de maatschappij. De organisatie maakt deze vrouwen bereid hiervoor.

Een een high tea erbij met heerlijke hapjes, drankjes, koffie en thee hoort er gewoon bij. Een gezellige sfeer ook voor moeders en dochters. Een salsademonstratie zette de toon, een andere sprak over haar passie voor hardlopen en voeding, en weer een ander liet een zelfgemaakt haarstuk zien. Het zorgen voor ouderen is ook een grote passie van een deelnemer en dit voert ze regelmatig uit. Meer dan 32 verschillende talenten en passies werden uit de grond gegraven net als diamanten.

Een groep dynamische vrouwen kwamen bij elkaar met veel zin in. Even iets anders, zeiden ze. "Ik wil vooruit. Ik wil mijn talenten ontdekken en ontwikkelen. Ik wil bewuster worden van wie ik ben en wat ik kan betekenen voor mijn gemeenschap en daarom sprak deze bijeenkomst mij aan."

Deelnemers gingen naar huis empowert, bewuster van hun kracht, mogelijkheden voor een betere toekomst en het bundelen van talenten om zelfstandigheid te kunnen bereiken om leuke dingen te kunnen doen met hun gezin. Iedereen heeft aangegeven dat de workshops van toegevoegde waarde zijn en dat ze verder willen met empowerment. En dat gaan wij samen ook doen in samenwerking met de Sociale Onderneming Het Veenhuus aan de Veenlustplein in het centrum van Veendam.

Vrouwen versterkten elkaar door positieve "Ik ben" uitspraken en een symbolisch gebaar van een Vrouwen Empowerment button, zegt initiatiefneemster en community builder Glenda Magloire: Ik ben ontzettend blij en tevreden met de opkomst en participatie tijdens de workshops. Ik vroeg me af of de vrouwen het zouden volhouden, zo'n hele dag. Maar dit waren de die-hards want de tempo was hoog, het sfeer was electrisch. Er werd heel veel gelachen en met het ringen met mijn belletje kreeg ik weer aandacht. Het was gewoon fantastisch".

Wil jij ook vrouwen in je wijk kunnen betrekken in deze vrouwen empowerment beweging? Neem contact op met stichting CBINN als je een high tea in je wijk wilt organiseren. Het is onze hoop dat onze organisatie interesses heeft opgewekt voor een partnerschap.

E: stichtingcbinn@cbinn.eu

I: www.cbinn.eu

T:(06)45846994