Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag Zaalvoetbal V& Z en Winkler Prins competitie
week 11

Door Eindredactie op zondag, 20 maart, 2016 - 17:59

V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
In deze klasse werd deze week één wedstrijd gespeeld. Sportplein won met 5-1 van O.G. Team. En Sportplein-speler Wevers was de gevierde man want hij scoorde alle goals. Sportplein won met 5-1 van O.G. Team.

Eerste klasse
In deze klasse is Osman Gazi kampioen geworden en speelt volgend seizoen in de hoofdklasse. Osman Gazi won het duel tegen Beste Hypotheek met 5-3. Dit is altijd een strijd tussen deze teams en meestal wint Osman Gazi. Deze keer was het een pittige wedstrijd met vijf gele kaarten, waarvan T. Altundas er twee kreeg en dus rood en staat nu op zeven gele kaarten en is geschorst voor de twee komende wedstrijden. Volgens betrouwbare bronnen krijgt Osman Gazi voor volgend seizoen wel versterking. Xelvin – Clias/v.d. Laan Verzekeringen werd 7-4 en Schoenmaker scoorde er vijf- van de zeven goals. Door deze nederlaag lijkt promotie voor Clias ver weg. MF Shipping – Galacticos 2 werd 3-5 en door deze nederlaag lijkt ook MF Shipping af te haken voor promotie en heeft Autobedrijf Smid Meeden de beste papieren. Galacticos 2 begon slecht aan de competitie, maar de laatste wedstrijden worden steeds gewonnen en staan inmiddels op plaats vier.

Tweede klasse
Kuko Kozijnen won met 13 -2 van boomkwekerij Bijlmolt en door deze zege blijft het verschil met Werkmax vijf punten. Voor Kuko Kozijnen scoorde Ottema zes keer. Dofine won met 6-4 van Kruit en Kramer en Dofine heeft nog alle kans om te promoveren. Kruit en Kramer moet vrezen voor degradatie. De Woldstreek – Calker/Heikens werd 2-2 en dit puntje is voor De Woldstreek belangrijk om de strijd tegen degradatie. Het leek erop dat De Woldstreek met drie punten naar huis ging, maar in de laatste seconden scoorde Calker/Heikens nog de gelijkmaker.

Riviéra United werd maandag kampioen, want naaste belager Regioisolatie speelde met 4-4 gelijk tegen Euromail. Ook Regioisolatie promoveert naar de tweede klasse.

Derde klasse
Fc. Titanium zal volgend seizoen waarschijnlijk in de vierde klasse uitkomen ondanks de overwinning op degradant Galacticos 3, het kan allen nog veranderen als er teams stoppen of bijkomen. Smurfit/Kappa – JW Bouw werd 3-16 en dat kwam mede door dat Smurfit/Kappa maar vier spelers had en eigenlijk bij voorbaat al had verloren. Stevens scoorde er zes en P. Buurmeijer zeven voor JW Bouw.

In deze klasse blijft het spannend, want de beide koplopers wonnen. Afterbeat won met 7-3 van CGKV De Kandelaar, waar Kleiweg drie keer scoorde voor De Kandelaar. Afterbeat staat een punt achter op DWS/Drukkerij v.d. Kooi, want dat won met 10-0 van GHV/Vastgoed Partners dat ook nog alle kans had op een plekje in de derde klasse. Maar nu in de wachtkamer heeft plaats genomen en moet wachten op fouten van de drie teams die boven hen staan. Pizza in the Box won met 5-3 van Avebe en moet net als GHV/Vastgoed Partners hopen op fouten van de teams die boven hen staan. Bieze scoorde vier goals voor Pizza in the Box. Veendam Fanatics – v.d Wiel werd 6-6.

Bekervoetbal
Voor de beker werd er deze week ook gespeeld en de uitslagen zijn: Riklis Karto Hair-Galacticos1   3-9, Vireau Bloemen deed het goed tegen Futsal Topbrands, maar verloor wel met 5-3. Slagerij Karel nieland – Kruit en Kramer werd 5-5 en na strafschoppen won Slagerij Karel Nieland. Een wedstrijd moet nog worden gespeeld en die gaat tussen Beautysalon Jannie en TTK. Op 8 april zijn de halve finales.

Winkler Prins
In de Winkler Prins competitie leverde de topper tussen FC. Poster en Jopie FC geen winnaar op. Het werd 2-2 in een spannende wedstrijd en door dit gelijk spel is alleen nog FC Doner zonder punten verlies. De coach van FC Jopie was niet te vreden over de scheidsrechter en liet dit ook vaak blijken. WP Galaxy- The Black Boys werd 3-3 in een spannende strijd. WP Galaxy is het jongste team, maar spelen elke week met veel inzet en dat leverde deze keer een punt op. Dit team heeft ook de mooiste tenue van allemaal. Zvv Muntendam haakt af voor een podium plaats door met 3-1 te verliezen van middenmoter FC Kings. Zvv Veendam dat slecht begon aan de competitie krijgt de smaak te pakken en won nu ook weer. Deze keer werd H2 Allstars met 6-3verslagen.

Vrouwen
Vrijdagavond hebben de vrouwen van V&Z de volgende beker ronde bereikt door met 4-2 te winnen van Nieuw Roden Vrouwen 2, die in de hoofdklasse spelen. Dit was voor onze dames ook een verrassing, maar wel verdient. De tegenstander waren allemaal meiden in de leeftijd tussen 16 en 20 jaar en die van V&Z zijn allemaal in de dertig . Onze vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd met Helleen Koch in de goal. Het werd 1-0 door Jannie Dekker en daarna ging de tegenstander feller spelen en kwam dan ook op 1-1. Even later werd het ook nog 1-2 en leek de wedstrijd beslist. Na de rust begon V&Z zeer fanatiek met uitblinkster Hanneke Mensing en maakte V&Z vrij snel twee doelpunten en dus kwam men op voorsprong. V&Z kwam op een voorsprong van 3-2. Maar het werd het toch wel erg moeilijk om de voorsprong vast te houden. Nieuw Roden zette aan voor een offensief en de 'laatste gordel' van V&Z moest 'alle zeilen' bijzetten om niet verrast te worden. En ook de doelvrouw van V&Z stak in een bloedvorm en liet niks meer door. V&Z kwam zelfs nog op 4-2 en de tegenstander raakte erg onsportief om steeds maar om een gele kaart te vragen, maar de scheidsrechter reageerde daarop met de woorden dat ze niet moeten vragen om een kaart. Uiteindelijk bleef het bij 4-2 en deze uitslag werd gevierd als een kampioenschap. Want dit was de tweede hoofdklasser die werd verslagen in Veendam. Nieuw Roden was wel een slecht verliezer met zeer onsportief publiek.