Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdtheater op avontuur met Don Quichot

Door Eindredactie op donderdag, 17 maart, 2016 - 14:18

Juan_de_Jauregui_-_Retrato_de_Miguel_de_Cervantes.jpg

THEATER - De Muziek-, Dans- en Theaterschool van cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam presenteert zaterdagavond 2 april om 19.30 uur en zondagmiddag 3 april om 14.30 uur in theater VanBeresteyn de vrolijke voorstelling ‘Don Quichot middenin het avontuur’ vol toneelspel, dans en muziek door een schitterend ensemble van 40 leerlingen van 8 tot 18 jaar.

De voorstelling is gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miquel de Cervantes Saavedra. 23 april is het vierhonderd jaar geleden dat hij stierf. Hij leefde in Spanje van 1547 tot 1616. Zijn portret staat nu op de 10, 20 en 50 eurocent munten uit Spanje. Zijn boek ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’ wordt beschouwd als de eerste moderne roman. Don Quichot is een edelman. Hij denkt dat hij een ridder is. Zijn fantasie is op hol geslagen. Hij heeft teveel ridderverhalen gelezen. De mensen om hem heen doen er nog een schepje bovenop. Ze nemen hem in de maling. Samen met zijn buurman Sancho Panza beleeft hij grappige avonturen.

Theaterdocent Bert op ’t Ende heeft zich laten inspireren door de verhalen van Cervantes. Hij heeft de teksten voor de voorstelling geschreven. Samen met zijn leerlingen van de jeugdtheaterschool heeft hij er een vrolijke en grappige voorstelling van gemaakt. Alle leerlingen doen mee, ook al zijn ze nog niet zo lang op les! Het werkproces en de presentatie zijn voor de leerlingen een geweldige ervaring.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa van vanBeresteyn. De theaterkassa is geopend op maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Entree: € 5,-- volwassenen, € 3,-- voor kinderen t/m 12 jaar