Overslaan en naar de inhoud gaan

Mini Volleybal toernooi Veendammer scholen in Sorghvliethal
Gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport Veendam

Door Henk Drenth op woensdag, 16 maart, 2016 - 21:28

IMG_5374_2.jpg

KENNISMAKING - Dinsdagmorgen was het onder leiding van de organiserende Gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport een groot en gezellig mierennest in de Sorghvliethal. Voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen en speciaal onderwijs in de gemeente Veendam kon weer volop kennis worden gemaakt met een van de verschillende teamsporten. Ongeveer 400 kinderen van de deelnemende scholen deden uitbundig mee aan het Mini Volleybal toernooi. De 74 teams waren verdeeld over 37 jongens en 37 meisjes. 

IMG_5228.JPG

Het organiserende team van de Commissie Schoolsport bestaat uit 15 leden, waarvan 4 uit het basisonderwijs en 11 van de Winkler Prins en Ubbo Emmius. Teamlid Wim Kroon was de speaker om het toernooi in goede banen te leiden. De uiteindelijke finalerondes van het toernooi waren om 11.20 uur begonnen, en duurden tot ongeveer 12 uur. 

IMG_5198_2.jpg

Doel van de toernooienreeks is de leerlingen laten proeven aan de diverse takken van teamsport, en iedere maand probeert het team een andere tak te organiseren. En dat niet alleen voor de bovenbouw van de basisscholen, maar ook voor de middenbouw. In de vakantie was er een circulatievolleybal voor groep 5 gehouden. De Mini volleybal is er voor de groepen 7 en 8. Het schema herhaalt zich ieder jaar weer opnieuw.

IMG_5239.JPG

Volgende maand wordt op de voetbalvelden van vv Wildervank het schoolvoetbaltoernooi gehouden. De andere sporten zijn basketbal, uniehockey, volleybal, zaalvoetbal in de herfstvakantie, en in april het veldvoetbal. Om zo de diverse sporten aan bod te laten komen.

IMG_5277.JPG

De kinderen kunnen zich via hun scholen opgeven, en uiteraard aan alle sporttakken. “En dat zie je ook veel”, weet teamlid Peter Stant. “Sporters zijn sporters”. Veel kinderen zijn al lid van een sportvereniging, maar kunnen daarnaast ook kennis maken met een andere sport. Voor wie geen lid is van een sportclub kan een sport worden uitgeprobeerd om te zien of het bevalt. De Commissie Schoolsport bestaat dit jaar 39 jaar.