Nieuws, Vrijwilligers

Vrijwilligers uitgelicht: Techforfun Winkler Prins20160317_Vrijwilligers_uitgelicht_IMG-20160308-WA0002.jpg

Tekst en foto's Stijn Walma

WINKLER PRINS - Techforfun is een project die leerlingen van de groepen 5 t/m 8 technieklessen geeft om zo meer aandacht te geven aan de techniek. Voor het derde jaar wordt dit project gehouden en dat had niet gekund zonder de enthousiaste vrijwilligers.

Het hele jaar door komen elke dag van de week een klas van verschillende basisscholen uit de regio naar de technieklessen van Techforfun. Dit had niet gekund als er geen enthousiaste vrijwilligers voor de leerlingen klaar stonden die heel veel helpen en veel dingen aanleren.

20160317_Vrijwilligers_uitgelicht_IMG-20160308-WA0000.jpg

Marianne Walma is coördinator van Techforfun. Zij verteld dat er 4 keer per jaar zo’n 1000 leerlingen komen om een werkstukje te maken. De vrijwilligers moeten de leerlingen helpen bij het maken van zo’n werkstukje. Ze leren de kinderen bijvoorbeeld hoe je met een zaagmachine werkt en hoe je gereedschap gebruikt. Niet alleen het enthousiasme, maar zeker ook het belang om de techniek over te brengen op de leerlingen is een goede reden  voor de vrijwilligers om aan dit project mee te werken.  De vrijwilligers zijn dus heel belangrijk. Mede door deze gemotiveerde vrijwilligers loopt Techforfun al voor het derde schooljaar.

Een kleine 1000 leerlingen per jaar is heel veel. Daarom zijn er ook veel vrijwilligers nodig. Ongeveer 35 vrijwilligers staan elke week klaar om de leerlingen te helpen. Sommigen komen een vaste dag in de week langs. Anderen zijn meer flexibel en komen als ze tijd hebben of vallen in als er iemand ziek is.

Vrijwilligers zijn dus heel erg belangrijk voor Techforfun.