Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeurs GADO organiseren vistoernooi

Door Willem van der Werf op maandag, 21 maart, 2016 - 09:30

20160315_De vissers van Roblo.png

VISSEN – Hengelclub “de Vrijloop”, een visclub die is ontstaan in de tijd dat GADO het openbaar vervoer in Groningen reed. Dit jaar bestaat de club vijftig jaar. Dit jubileum laten de oud-chauffeurs natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Zij organiseren op woensdag 1 juni 2016 een jubileumwedstrijd voor alle leden in het Winschoterdiep bij Scheemda. Een keer per jaar wordt er een visconcours georganiseerd voor OV-bedrijven. De laatste jaren zijn we met een vaste groep vissers, die uit alle delen van het land komen. Lisse, Haarlem, Utrecht, Rotterdam, Helmond, Eindhoven, Enschede Emmen, Heerenveen en Groningen. Wij verwachten dat dit jaar alle teams naar Groningen komen, er doen ongeveer zestig vissers mee verdeeld over vijftien teams. In 2014 is het eerste team van HC de Vrijloop kampioen geworden, wij hebben aangegeven graag het KNV Visconcours in 2016 te organiseren.” De wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 10 september aanstaande in het Winschoterdiep bij Zuidbroek. We hebben de organisatie nagenoeg rond er moeten alleen nog de bekende puntjes op de i worden gezet. Alle teams zijn uitgenodigd en de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Sponsoring
Wij hebben in Roblo een Hoofdsponsor gevonden verder hebben we nog een 25 tal kleinere sponsoren om dit evenement tot een succes te maken. Roblo Veendam, mijn naam is Jimmy Roelvink, sinds 1998 ben ik ondernemer onder de naam Roblo. Voordat ik Roblo ben gestart was ik buschauffeur in Amersfoort. Samen met een collega klusten wij, naast onze baan als fulltime buschauffeur, veel bij collega’s thuis. Deze collega heet van achternaam Blom, wat al gauw door de collega’s werd omgevormd naar de “Roblo’s”. Toen ik in 1998 vanuit Amersfoort naar Wildervank ben verhuisd ben ik voor mezelf begonnen. Ik bleef daarnaast 24 uur per week parttime buschauffeur. Helaas ben ik in december 2010 hiermee gestopt, omdat het voor mij niet langer te combineren viel met Roblo. Ik zal het werk altijd blijven missen, omdat ik rijden mooi vind en me graag onder de mensen bevind.

Roblo is een voeg, metsel- en onderhoudsbedrijf. We zijn van alle markten thuis. Aanbouw, verbouw, renovatie, reiniging en straatwerk. Kortom, alles in en om het huis. Mede daardoor zijn we de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Wij willen een opdrachtgever een zo breed mogelijk pakket aanbieden met alle werkzaamheden onder een dak. Wij werken voor particulieren, woningcorporaties, Vve’s, gemeenten en bedrijven. Sinds 1998 is ons bedrijf gegroeid naar wat het nu is. We zijn met drie mensen op kantoor werkzaam en op de werkvloer met gemiddeld een man of 20. Daartussen bevind ik mij als pionier. Ondernemen is ontzettend leuk, maar door de huidige markt en regelgeving valt het niet altijd mee. Het belangrijkste is dat je er zelf plezier in houdt en samen met je medewerkers het beste resultaat probeert te bereiken. Ik sponsor de visclub om toch contact te houden met mijn (ex)-collega’s en zeker omdat ik veel collega’s als klant heb. Zij hebben het vertrouwen in mij, hierdoor krijg je mond-op-mond reclame wat ons bedrijf ook ten goede komt.

Kortom, ik heb een fijne organisatie met goede medewerkers. Het is hard werken, maar ik heb er ontzettend veel plezier in. En als net zo vissen zoals ze een bus besturen, vangen ze niks.