Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen organiseren Winkler Prins College Tour

Door Eindredactie op dinsdag, 15 maart, 2016 - 19:00

COLLEGE - Op vrijdag 18 maart om 13.30 uur is er op de locatie Raadsgildenlaan van scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam weer een Winkler Prins College Tour. Eerder ontving de school in dit verband o.a. bankier Nout Wellink, topcoach Gerard Kemkers, burgemeester Swierstra en presentator Evelien Bosch. Het organisatieteam bestaat uit VWO 5 leerlingen Maxime Wichhart, Elène Hesse, Julia Zuurman en Ilse Heeringa. Zij doen, zoals gebruikelijk, de organisatie en presentatie van de bijeenkomst.

Voor deze editie komt Dirk Mulder, directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, naar Veendam.

Hij wordt onder vuur genomen door de leerlingen van VWO 4 en 5. Zij hebben van tevoren in een speciale les extra informatie gekregen over de bijzondere geschiedenis van kamp Westerbork. Aan het einde van die les hebben ze door hen bedachte vragen ingeleverd. De beste vragen worden tijdens de bijeenkomst door de leerlingen zelf gesteld. De vragen zullen gaan over de oorlog en hoe je daar bij stil moet staan, het kamp en zijn geschiedenis, en over Dirk Mulder zelf.

Mulder was zelf ooit geschiedenisdocent. Daarna ging hij aan het werk bij het Herinneringscentrum, eerst als educatief medewerker en later als directeur. Hij heeft een eigen visie op het herdenken van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en de Holocaust in het bijzonder.