Door Eindredactie op dinsdag, 15 maart, 2016 - 07:54

Door Jacob Kuipers

Zaterdagvoetbal

Vijfdeklas
Veendam 1894-Wagenborger Boys 2-2
In de slotseconden liet Veendam 1894 twee kostbare punten liggen. De geelzwarten hadden een 2-1 voorsprong maar ze kwamen op het eind van de wedstrijd in 'ademnood' en zowaar kwam Wagenborger Boys op gelijke hoogte: 2-2. De geelzwarten hadden veel moeite met De Boys. De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong. Maar Veendammer Geert Knigge had direct een antwoord klaar en scoorde: 1-1. In de tweede part was het Gokhan Atabas die zijn ploeg aan de leiding bracht: 2-1. Maar de laatste seconden waren 'dodelijk' voor Veendam. De Boys scoorden nog de 2-2.

Wildervank-Sweel 0-4
Koploper vv Sweel kwam op bezoek in Wildervank. De roodhemden van Wildervank waren natuurlijk gebrand om de lijstaanvoerder 'beentje te lichten'. En lange tijd leek het er op dat het nog ging lukken ook. Wildervank was zeker niet minder dan Sweel. Na de pauze ging een goal van Dennis Nagel net langs de verkeerde kant van de paal. En een zuivere goal van Ruben Norder werd afgekeurt. Wildervank dacht dat de bal over de lijn was maar de arbiter was een andere mening toe gedaan. Wildervank schrok hier zo van dat het van schrik de aanvallers van Sweel liet lopen. Ja, en dan werd het een 'open huis' voor Sweel. Wildervank had zeker een punt verdiend.

Zondagvoetbal

Tweedeklas
GRC-ZNC 3-2
Tweedeklasser ZNC dacht dat ze in de uitwedstrijd tegen GRC op 'rozen' zaten. In topscorer  Emiel Staal zette zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Staal staat inmiddels op 12 goals. GRC was ineens weer bij de les en dat resulteerde en twee treffers: 2-2. De Brouksters dachten waarschijnlijk dat het hier bij zou blijven, maar men kwam bedrogen uit. In blessuretijd werd het nog 3-2 voor GRC. ZNC heeft 16 duels gespeeld en 20 punten. Daarmee staan ze op de negende plek in de tweede klasse L.

Derdeklas
Forward-Wildervank (zon) 5-1
De elite-korps van Wildervank (zon) mocht ook de reis maken naar Groningen om aan te treden tegen Forward. En dat uitje werd ook geen succes. Want de 'discipelen' van oefenmeester Veldhuis gingen met 'de billen bloot' en mochten een 5-1 nederlaag in ontvangst nemen. De studenten stonden in de rust voor met 1-0. Daarna was 'het sprookje' snel uit bij de roodhemden van Wildervank. “Veel persoonlijke fouten”, zei trainer Veldhuis, na afloop.

Muntendam-Siddeburen 2-1
Muntendam mocht thuis de 'degens' kruisen met Siddeburen. Aan de Zuiderstraat mochten de zwart-witten een 2-1 overwinning begroeten. Siddeburen stond bij de pauze met 1-0 voor.  Beide ploegen stonden na rust nog koud op het veld of het was al 'bingo' voor de bewoners van de Zuiderstraat: 1-1. Door een goal van Michael Ploeger. Maar Muntendammer Arjan Faber had er nog zin in en kon in de zeventigste minuut de 2-1 begroeten. Oefenmeester Robert Nieborg van Muntendam was in zijn nopjes na deze zege.

Veendam 1894 (zon)-Velocitas 1897 2-1
Voor Veendam 1894 stond er veel op het spel want bij winst had men nog zicht op de nacompetitie. En warempel, het is net of de 'duvel' er mee speelt. De geelzwarten wonnen hun wedstrijd met 2-1. In de eerste part was de thuisclub beter, maar Daniel Postema had het vizier niet goed staan toen hij een strafschop mocht nemen. Het was maar goed dat Veendammer Mark van der laan in een bloedvorm verkeerde. Want hij vond twee keer het net.

Vierdeklas
Meeden-Haren 2-0
Meeden hangt nog steeds aan een 'dun lijntje'. Maar zo lang dit lijntje niet knapt is er nog hoop om degradatie te ontlopen. En de eerste zet is daartoe al gegeven, want Meeden won met 2-0 van Haren. Het was Meeden-speler Jos van Dijk die de 1-0 voor zijn ploeg binnen schoot. Tien minuten later was het weer 'bingo' voor de thuisclub. En Rik van Dijk mocht aanleggen voor een strafschop. En hij hield zijn zenuwen goed in bedwang 2-0.

Vijfdeklas
Bareveld-WEO 2-5
Bareveld kreeg een 'pak slaag' in de thuisbeurt tegen WEO. De ploeg van oefenmeester Peter Tempel stond bij rust al met 4-0 achter. Tijdens de rust zei oefenmeester Tempel nog: “We deden goed mee maar benutten de kansen niet”. Ja en dat is nou net waar de wedstrijd om draait. Als ploeg kan je 'de pannen van het dak' spelen, maar als de ballen er niet in gaan verdien je ook niet te winnen. Dus de tweede part werd een formaliteit. De Barevelders Grieto Korthuis en Alex Gorissen konden nog wat terug doen en de vorm van twee goals.

DWZ-JVV 2-0
Zowel Jasper Kluin als Henri Hut waren bij DWZ de gevierde spelers. Even voor rust was het Kluin die de 1-0 aantekende. En in het verloop van de tweede helft scoorde Henry Hut de 2-0. Een regelmatige zege dus voor 'De Wieksters'. Het was een moeilijke wedstrijd voor de thuisclub aangezien JVV meer spelers achter de bal had dan er voor. Ja en dan verdien je ook niet te winnen want het oog wil ook wat.