Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag zaalvoetbal V&Z en Winkler Prins competitie
week 10

Door Eindredactie op zondag, 13 maart, 2016 - 11:16

V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
TTK won met 8-2 van Sandra's Hairstudio. Door deze ruime zege heeft TTK een punt meer dan Galacticos. Maar TTK heeft ook twee wedstrijden meer gspeeld. TTK-speler K. Bijl had zijn vizier scherp staan en scoorde dan ook vier keer. Galacticos en Draaijer Schilders trakteerden de toeschouwers op een doelpuntrijke wedstrijd. En de toeschouwers waren natuurlijk de grote winnaars. Galacticos had de 'langste adem' en sleepte een 5-4 overwinning uit het 'vuur'. Even leek het er op dat Galacticos punten zou verspelen. Ze kwamen op een comfortabele voorsprong van 3-0. Niks aan de hand zou je zeggen, maar de ruime voorsprong van Galacticos slonk als 'sneeuw voor de zon'. Draaijer kwam terug tot 3-2 maar de punten gingen toch nog naar Galacticos. En het kampioenschap komt voor Galacticos steeds dichterbij, al ontmoeten ze nog behoorlijke sterke tegenstanders. Beautysalon Jannie verloor dure punten door met 5-5 gelijk te spelen tegen Rainbow Events. Het waren belangrijke punten die Beautysalon Jannie liet liggen in de strijd om het kampioenschap. O.G. Team won met 7-5 van Wilsumer Chalets en door deze nederlaag is Wilsumer Chalets nog niet veilig. Bij O.G. Team kreeg Rustebiel twee keer geel (dus rood) en is voor de komende twee wedstrijden geschorst.

Eerste klasse
Ciseaux D’or won reglementair met 5-0 van Xelvin dat niet genoeg spelers had. Riklis Karto Hair verliet de laatste plaats door met 7-6 te winnen van Beste Hypotheek, waar Brouwer vier goals scoorde en A. Altundas scoorde de goals voor  Beste Hypotheek. Het tweede team van Galacticos won met 5-2 van Vireau bloemen dat nu weer op de laatste plaats staat. Clias/v.d. Laan Verzekeringen – Autobedrijf Smid Meeden werd 3-3. Door dit gelijk spel heeft autobedrijf Smit nog kans op promotie. Want Osman Gazi heeft nog een punt nodig om het kampioenschap binnen te halen. En dat zou zo maar maandagavond kunnen als Beste Hypotheek de tegenstander is. 

Tweede klasse
Werkmax won met 6-0 van De Woldstreek. En is nu samen met Dofine nog kanshebber voor promotie naar de eerste klasse. Kuko Kozijnen zal waarschijnlijk kampioen worden in deze klasse, maar dan zullen ze niet al te veel punten moeten laten ligen zoals deze week gebeurde tegen SWO Veendam: 2-2. Dat ook nog een kleine kans heeft om te promoveren. Workwear won met 3-2 van Dofine. Onderin deed Kruit en Kramer goede zaken door met 7-5 te winnen van Slagerij Karel Nieland. Daardoor blijft het spannend wie er gaan degraderen.

Derde klasse
JW Bouw won met 5-3 van SCA Hygiene. Smurfit/Kappa liet FC Titanium achter met 'lege handen', middels een 5-1 nederlaag. SC Wiebri won met 5-1 van Galacticos 3. En koploper Riviera United was een maatje te groot voor Bareveld: 7-2.

Vierde klasse
Veendam Fanatics won met 8-1 van Van Ringh. CGKV-De Kandelaar werd 9-4. W. Kleiweg scoorde alle negen doelpunten. Bovenin blijft het spannend en kunnen er nog vier teams aanspraak maken op het kampioenschap of promotie. GHV-Vastgoed Partners won met 5-2 van Van der Wiel. Door deze zege staat GHV nu derde en heeft samen met Pizza in de Box, Afterbeat en  koploper DWS/Drukkerij van de Kooi nog kans op het kampioenschap.

Winkler Prins Competitie
FC Doner won ook hun zesde wedstrijd. Nu was FC Qawi het slachtoffer: 8-2. FC Jopi won ook en is nog ongeslagen maar heeft vijf wedstrijden gespeeld. Nu werd er met 6-0 gewonnen van H2 Allstars. Black boys-ZVV Muntendam werd 1-1. FC Groningen kwam te kort tegen Maiden. En verloor met 6-2. De Groningers zijn nog puntloos.

De komende weken zullen vele beslissingen vallen en zal het feest zijn bij een aantal teams en anderen zullen treuren, maar dat hoort nu éénmaal bij de sport. V&Z wil volgend seizoen de teams vragen of ze mee willen doen. Zo, ja, dan moeten ze zich op tijd aanmelden. Want vol is vol. Als men het voorschot van 125 euro over heeft gemaakt dan is men zeker van deelname.