Judoteam Veendam-Hoogezand behaalt
14 districtsmedailles

Door Eindredactie op zondag, 6 maart, 2016 - 10:24

20160306_Judo_1.JPG

JUDO - Tijdens het districtskampioenschap voor dames en heren tot 18 jaar hebben de judoka's van Judoteam Veendam-Hoogezand enorm goed gepresteerd. Maar liefst 14 judoka's behaalden een prijs en hebben zich daarmee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 2 april.

In de categorie -60 kilogram behaalde Thom Hensens na een zeer fraaie finale het goud. Marit Kamps wist haar finalewedstrijd in de categorie +70 kilogram met een vol punt te beslissen en werd overtuigend kampioen. Voor de pas 13-jarige Sarah Hector was er zilver in de categorie -57 kilogram. Daarnaast waren er nog tweede plaatsen voor Dominique Oosting, Maarten van Ark en Larissa Bultena. De judoka's Petrik van Wesel, Huub Raspe, Gijs Bakker, Veerle Huisman, Anna Raspe, Isaac Ogiemwonije, Vera Raspe en Leon Struik wisten hun wedstrijd om de derde plaats te winnen en plaatsten zich ook voor het NK. Annelie Bultena en Tsjuck Kingma kwamen ook nog ver maar verloren helaas de wedstrijd om de derde plaats.

De trainers zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat. Het grootste gedeelte van deze groep is nog erg jong en mag de komende jaren ook nog deelnemen in de leeftijdsklasse -18 jaar.