Vrijwilligers

De Hartstichting zoekt collectanten en wijkhoofden
in Veendamhartstichting-logo.png

HARTSTICHTING - Van 17 t/m 23 april 2016 vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats, de Hartweek. Om deze week tot een succes te maken, is de Hartstichting op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de collecte. Tijdens de Hartweek vraagt de Hartstichting het publiek om donaties voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten kunnen opeens toeslaan, zonder duidelijke waarschuwing vooraf.

Er zijn meer dan 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Elke dag komen meer dan 1.000 mensen in het ziekenhuis terecht en overlijden meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. Als we niets doen groeit het aantal slachtoffers met 30% tot 2025. De Hartstichting vindt dit onacceptabel. Daarom strijden we onder meer voor een hogere overlevingskans bij een hartstilstand, een hartgezondere jeugd en een betere kwaliteit van leven en zorg voor hartpatiënten

Meld je aan
Kan je goed organiseren, en wil je graag inzetten voor de Hartstichting in Veendam? Meld je dan vandaag nog aan als vrijwilliger 0598-624524 of 0642560842.
Naast collectanten zoeken wij ook nog enkele wijkhoofden. Veendam is verdeeld in 13 wijken en we komen nog een aantal wijkhoofden te kort.

Wat doet de Hartstichting?
Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in ons land. Aan hart- en vaatziekten overlijden per dag ruim 100 mensen. Dagelijks komen 1000 mensen met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis terecht. De preventie, behandeling en genezing van de ziekte is de belangrijke missie van de Hartstichting. Wij strijden tegen hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken in ons land, door financiering van onderzoek, voorlichting over een gezonde leefstijl en het realiseren van innovaties in de zorg.