Door Eindredactie op woensdag, 21 december, 2016 - 21:00

20160204_SV Meteoor_IMG_0598.JPG
Op de foto v.l.n.r. Peter, Patrick en Michel de Nadine, Elien en Rianne.

Samengesteld door Jacob Kuipers

Badminton
Het gemengd team van SV Meteoor werd na de 8-0 zege tegen BC Stiens kampioen in de 2e klasse. Het jeugdig elan bestond uit de meiden Nadine Niemeijer, Elien Smit en Rianne Veldkamp. Bij de jongens waren het Michel Koning, Peter Scheppers en Patrick Schulte.

Judo Veendam wint clubbeker
Tijdens het JRM-toernooi in Muntendam hebben de judoka's van Judoschool Veendam prima gepresteerd. De judoka's behaalden 25 prijzen en de club mocht de beker in ontvangst nemen voor best presterende vereniging. Huub Raspe, Thom Hensens, Kim Smit, Thijs Hensens, Matthijs Vos, Jesse Kral, Leon Franssens en Bas Bodde werden overtuigend kampioen. Sarah Hector wist al haar partijen met ippon te winnen en werd in beide categorieën kampioen.

Judoschool Veendam
Tijdens het districtskampioenschap judo voor dames en heren (21 jaar) jaar hebben de judoka's van Judoschool Veendam hoge ogen gegooid. Liefst 13 judoka's wisten zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Sjoelgala
Dat de ouderen niet bij de pakken neer zitten getuigd wel uit het feit dat de krasse 'knarren' volop aan het schuiven gingen. En dan wel op een sjoelbak wel te verstaan. Dit alles werd mogelijk gemaakt door Activi-plein en Ouderenwerk Compaen.

IMG_2350[1].JPG

Valkemaloop
Bij de heren was het Wim Opten uit Zuidlaren en bij de vrouwen pakte Petra Faber uit Wildervank de eerste prijs tijdens de Valkemaloop in Wildervank. Opten finishte na 52 minuten en 6 seconden. En Faber kwam na 1 uur en 6 minuten over de finisch. De overige podiumplaatsen waren voor de heren Willem Faber (2) en Rudie Jullens (3). Bij de vrouwen werden deze plaatsen bezet door Christien Koning (2) en Simone Binnema (3).

Zwemmen
In Hoogezand vond de eerste wedstrijd plaats voor de THOR-zwemmers uit Wildervank.Veel persoonlijke records werden verbeterd. Bram Joosten, Tessa Joosten, Anouk van der Maar, Elise Roelfs en Yke Spelde wisten zelfs op alle 3 gezwommen afstanden hun tijd te verbeteren. Goud was er op de 50 meter schoolslag voor Sven Brongers, Robert Joosten en Reina Poelman. Bram en Tessa Joosten pakten het zilver.

ZPC Bubble
Na 2 dagen zwemmen in zwembad De Dubbelslag in Delfzijl is ZPC Bubble als 3e geëindigd in het eindklassement. Diverse clubs uit Duitsland en de 3 Noordelijke provincies streden om de titel. Er werd een meerkampklassement gehouden voor de minioren, junioren en jeugd/senioren. De wedstrijden voor de minioren vormen de de basis voor het echte wedstrijdzwemmen.

Jeugd SV Meteoor
SV Meteoor J3 zijn overtuigend kampioen geworden in de 2e klasse, onder 17 van de jeugdcompetitie van regio Noord. Het team bestaande uit de meiden Nadine Niemeijer, Elien Smit en Rianne Veldkamp en de jongens Michel Koning, Peter Scheppers en Patrick Schulte hebben tot nu toe slechts 7 punten bij de tegenstanders laten liggen.

Hardlopen
Dominque Veninga uit Veendam behaalde een bronzen medaille op de 400 meter hardlopen. In een tijd van 57.66 seconden. Ze verbeterde daardoor haar persoonlijk record tijdens het Nederlands Kampioenschap Indoor finale.

Veendammer judoka's naar NK
De judoka's van Judoschool Veendam waren op 2  fronten actief. Op het districtskampioenschap -12 en15 jaar - lieten de Veendammers een sterke indruk achter. Bij de jeugd tot 12 jaar werden 6 prijzen behaald. De judoka's Leon Bax, Sarah van Driel en Ian Schuurman mogen zich afgelopen jaar de districtskampioenen van Noord Nederland noemen.

Karate
Vier jeugdleden van karatevereniging Obukai Veendam hebben examen gedaan voor hun beginnersstreep met het laten zien van de benodigde budo- en karatetechnieken. Daarnaast voldeden ze aan een pittige circuittraining en de benodigde sparring rondes. De leerlingen Leroy Woortman, Chadrick Doddema, Tobias Hollander en Mirano Spieard zijn geslaagd voor hun zwarte streep.