Zwemmers Thor 5e op Gervo bokaal

Door Eindredactie op donderdag, 3 maart, 2016 - 07:28

ZWEMMEN - Afgelopen zaterdag werd er in Winschoten weer gestreden om de Gervo bokaal. 15 zwemmers zwommen elk 3 individuele afstanden, de rugcrawl, borstcrawl en schoolslag. De resultaten werden voor de club bij elkaar opgeteld en leidde uiteindelijk tot een 5e plaats.

Tot vlak voor het einde van de wedstrijd was het nog erg spannend welke vereniging met de wisselbokaal naar huis zou gaan. Thor stond lange tijd op de derde plaats en zelfs nog even op de tweede plaats. Groot aandeel hierin had Sem Hiddingh. Op alle drie afstanden behaalde hij een bronzen medaille. Dit deed hij door op alle afstanden een persoonlijk record te zwemmen. Op de 50 meter rugcrawl verbeterde hij zijn tijd met maar liefst 5 seconden. Samen met Cynthia Blik, Katja Wierda en Yke Spelde won hij ook nog een gouden medaille op de estafette 4 x 25 meter schoolslag.

Medailles waren er ook voor Heleen Spelde (1e schoolslag, 2e rugcrawl, 2e borstcrawl), Katja Wierda (1e rugcrawl, 2e borstcrawl), Bram Joosten (3e borstcrawl) en Robert Joosten (3e schoolslag).

Yke Spelde, Cynthia Blik en Mendie van Dijk zwommen daarnaast nog weer behoorlijke pr’s. Yke verbeterde zichzelf op 2 afstanden (borstcrawl en rugcrawl) met maar liefst 6 seconden, Cynthia deed dit op de borstcrawl en Mendie zwom 4 seconden sneller op de borstcrawl. De persoonlijke records van Janine Roelfs en Katja Wierda waren iets minder groot, maar ze behaalden dit wel op alle drie de afstanden.