Overslaan en naar de inhoud gaan

Krijg jij de kleertjes? start in Veendam

Door Eindredactie op maandag, 29 februari, 2016 - 12:01

20160229_KrijgdeKleertjes.jpg

RUILEN - KrijgdeKleertjes start in Veendam met een ‘ruilpunt’. Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die ruil je! Al ruim 4000 ouders uit heel Nederland ruilen kinderspullen bij ruilpunten in hun buurt of via de website KrijgdeKleertjes.nl. Nu start ook in Veendam een ruilpunt. Wie kinderkleding overheeft kan deze hier langsbrengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is goed voor het klimaat en gezellig. Ruilen is op afspraak en iedere 2e zaterdag van de maand is er een ruildag. Zaterdag 12 maart is de eerste ruildag, u bent welkom tussen 9.30 en 14.30 op Beneden Oosterdiep 111 in Veendam.

In heel Nederland zijn KrijgdeKleertjes ruilpunten waar ouders bij vrijwilligers thuis hun kinderkleding kunnen ruilen. Corrina de Vries is de trekker van KrijgdeKleertjes Veendam. Zij beheert een voorraad schone en hele kleertjes.

Wie kinderkleertjes over heeft kan deze (gewassen!) op afspraak langsbrengen bij Corrina op Beneden Oosterdiep 111 te Veendam. De gever mag in ruil kiezen uit kleertjes in alle maten. Alleen doneren van kleding mag ook.

Corrina heeft erg veel zin om te starten: “Toen ik hoorde van de KrijgdeKleertjes ruilpunten heb ik me meteen aangemeld als vrijwilliger. Ik vind het een mooi duurzaam project. Kinderen zijn snel uit hun kleding gegroeid en het is zonde dat weg te gooien. Nu sla ik twee vliegen in een klap: ik ontmoet veel leuke mensen en help kinderkleertjes aan een tweede leven.”

Op de Beneden Oosterdiep 111 is iedere 2e zaterdag van de maand een ruildag. De eerste ruildag is 12 maart. Tevens kunt u op afspraak ruilen.

Zie voor actuele openingstijden de website www.krijgdekleertjes.nl/veendam of zoek de Facebook groep Krijgdekleertjes Veendam ruilpunt.

De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site. Om nog meer spullen een tweede leven te geven zijn er de KrijgdeKleertjes ruilpunten.

KrijgdeKleertjes.nl bestaat sinds eind 2012. Inmiddels zijn al 4000 mensen uit heel Nederland lid van de website. Er zijn nu 18 ruilpunten waar mensen 'live' kunnen ruilen. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk. Voor meer informatie zie www.krijgdekleertjes.nl.