Veendammer judoka's naar NK

Door Eindredactie op maandag, 29 februari, 2016 - 06:55

JUDO - De judoka's van Judoschool Veendam waren afgelopen zaterdag op 2 fronten actief. Op het districtskampioenschap -12 en -15 jaar lieten de Veendammers wederom een erg sterke indruk achter.

Bij de jongste jeugd tot 12 jaar werden 6 prijzen behaald. De judoka's Leon Bax, Sarah van Driel en Ian Schuurman mogen zich dit jaar de districtskampioen van Noord Nederland noemen. Zij werden overtuigend eerste. Matthijs Vos behaalde een keurige derde plaats. De judoka's Marit Oldenburger en Bas Bodde wisten ook nog eens een uitstekende vierde plaats te behalen.

Bij het kampioenschap -15 jaar waren naast de te behalen prijzen ook plaatsingsbewijzen voor het NK te verdienen. De beste 4 per categorie behalen een dergelijk startbewijs.

In de klasse -42 kilogram zorgde Thijs Hensens voor een grote verrassing. De pas 11-jarige Thijs won al zijn wedstrijden met verschillende volle punten en werd kampioen.

Een klasse hoger liet Lars van Oostrum ook zien in erg goede doen te zijn. Hij scoorde tweemaal in de finale en kwam niet meer in gevaar en werd eveneens kampioen.

In de klasse -50 kilogram plaatste de ook pas 11-jarige Sven van Oostrum zich overtuigend voor de finale, hierin was zijn tegenstander nog een maatje te groot en behaalde Sven het zilver. Dit gold eveneens voor Joost Prins, die keurig de finale haalde maar hierin verloor van een sterke tegenstander. Tenslotte behaalde Maurice van der Laan ook nog een vierde plaats in de klasse -34 kilogram.

Bij de dames wisten ook nog eens 3 judoka's zich in de prijzen te judoen. In de klasse -52 kilogram was er zilver voor Vera Raspe. Sarah Hector behaalde het brons in de klasse -57 kilogram net als Annelie Bultena in de categorie -63 kilogram.

Uiteindelijk plaatsten maar liefst 8 judoka's zich voor het Nederlands Kampioenschap dat over 2 weken in Apeldoorn plaats zal vinden.

Naast de districtskampioenschappen verschenen er ook nog 3 judoka's op de mat op het Internationale Antwerp Open, door de Judobond Nederland aangewezen als officieel meetmoment. In de klasse -63 kilogram behaalde Zoe Klunder een uitstekende derde prijs. Na verlies partij in de eerste ronde knokte zij zich sterk terug naar het brons. Net geen brons was er voor Maarten van Ark en Thijmen Engels. Zij kwamen ver maar verloren helaas de strijd om de derde plaats.