Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkzaamheden verdubbelen N366
Veendam - Nieuwe Pekela gestart

Door Willem van der Werf op dinsdag, 23 februari, 2016 - 19:47

N366 - Deze week start de provincie Groningen met voorbereidende werkzaamheden naast de huidige rijbaan van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. De provincie gaat dat weggedeelte verdubbelen. De extra rijbaan komt aan de zuidkant van de huidige weg, omdat aan de noordkant grote leidingen liggen. Ter voorbereiding op het aanleggen van de extra rijbaan gaat de provincie eerst een sloot uitgraven aan de zuidkant van de weg. Daarna kunnen de kabels en leidingen worden verlegd. Het verkeer op de N366 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

De provincie graaft de sloot tussen de Tonckelweg en het tankstation. Tijdens de werkzaamheden zal ongeveer 30.000 m3 grond worden verzet. De huidige sloot wordt deels gedempt. Ook zal de aannemer enkele bestaande duikers vervangen en nieuwe aanleggen. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk in de eerste week van mei klaar.

Als de nieuwe sloot klaar is, is er naast de N366 ruimte om de kabels en leidingen in de grond te verleggen. Dat gebeurt in de zomer van 2016. Wanneer dat klaar is, kan de provincie beginnen met het aanleggen van de nieuwe weg. Dat zal waarschijnlijk na de zomer van 2016 zijn