Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing Groei & Bloei over de tuinen anno nu

Door Willem van der Werf op woensdag, 17 februari, 2016 - 08:56

LEZING - Donderdag 25 februari 2016 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gehouden door Hans van Wieren met de titel “Tuinen anno nu”. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Aan de hand van een fotopresentatie neemt Hans van Wieren ons mee langs hedendaagse tuinen. De foto’s zijn onder andere gemaakt tijdens tuinenreizen. Tijdens deze presentatie krijgt men een goed idee wat er anno nu mogelijk is op het gebied van tuinen rondom ons huis. Veel tuintype’s en-stijlen komen aan de orde: bloementuinen, strakke, moderne tuinen, bijvoorbeeld met veel stenen en grind, thematuinen en het gebruik van steunkleuren en ornamenten in de tuin. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de beplanting. Vanaf het prille begin in het voorjaar (de Stinzenplanten en bollen) via de zomer met heel veel vaste en éénjarige planten, komen we dan via de herfst terecht in de winter met al zijn stille schoonheid. Sommige tuinen zijn een paar jaar gevolgd, waardoor de veranderingen in de loop der jaren goed zichtbaar zijn.