Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportoverzicht 2016 - januari

Door Eindredactie op dinsdag, 20 december, 2016 - 21:00

IMG_2197[1].JPG

Samengesteld  door Jacob Kuipers

Nieuwjaarsvisite voetbalvereniging Wildervank
Na alle beslommeringen op bestuurlijk niveau was er weer rust in de 'tent' bij vv Wildervank. De nieuwbakken interim voorzitter Barto Koster sprak de volle kantine toe. Hij wilde de geschiedenis achter zich laten, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Trainers mutaties
Met ingang van 1 januari 2016 is Peter Tempel begonnen als hoofdtrainer van v.v. Bareveld. Peter zou met ingang van het seizoen 2016/2017 beginnen als hoofdtrainer, maar door fysiek ongemak bij oefenmeester Dirk Zuur is hij eerder van start gegaan.
Het contract van hoofdtrainer Jaap Veldhuis van vv Wildervank werd afgelopen jaar niet verlengd. Het bestuur heeft zich tijdens informatie bijeenkomsten van de KNVB, het Huis van de Sport en De Haan Advocaten laten informeren over de nadelige gevolgen van de nieuwe wet- en regelgeving. De (financiële) risico's die vast werkgeverschap met zich zou brengen, waren helaas te groot voor een vereniging en vrijwilligersorganisatie als v.v. Wildervank.
Roelof Rutgers werd met ingang van het seizoen 2016-2017 de nieuwe hoofdtrainer van Veendam 1894 (zon). Hij werd de opvolger van Patrick Beek, die na drie jaar vertrok bij de club.Voordat Rutgers zijn aanstelling kreeg bij Veendam 1894 was hij trainer bij Smilde ’94.
vv Wildervank verlengde de onderlinge samenwerking met oefenmeester Willem Dontje met één seizoen. Willem Dontje was afgelopen jaar begonnen aan zijn tweede seizoen bij de zaterdagselectie.

Bowling
Eén van de toptrainers van de Nederlandse Bowlingfederatie, Ben van Spronsen, kwam in januari naar Veendam om een clinic te geven. Hij deed dat in De Veenpoort aan de Lloydsweg voor belangstellenden uit het hele Noorden.

Dynamic tennis
Je bent nooit te oud om te leren. Deze woorden sloegen op de 42 senioren, die het onderste 'uit de kan' haalden, tijdens de op 6 januari gehouden dynamictennis. Na een warming-up is de groep in tweeën gesplitst. De groep die het spel voor het eerst speelden kregen de beginselen aangeleerd en de spelregels werden uitgelegd.

20160110_Bubble_00.jpg

ZPC Bubble
ZBC Bubble deed mee aan de Regionale Winter Kampioenschappen korte baan in Stadskanaal. Bubble stond met 16 zwemmers en zwemsters ingeschreven en nam uiteindelijk 25 medailles in ontvangst. Ook werden er veel persoonlijke records verbeterd. Hendrik Broekema was succesvol op alle afstanden. Hij won 4 gouden en 2 zilveren medailles.

Judotoernooi
Op het sterkste en grootste judotoernooi van Nederland hebben 4 judoka's van Judoteam Veendam een medaille behaald. Vera Raspe en Marit Kamps behaalden een uitstekende tweede plaats. Verder was er succes voor Annelie Bultena en Sarah Hector. Margitte Hein verloor haar wedstrijd om de derde plaats.

Badminton
Met nog twee duels te gaan kon het eerste team van SV Meteoor de kampioensvlag hijsen. Het team had aan een 7-1 zege genoeg, maar wist ook de wedstrijd tegen BC GO 3 winnend af te sluiten. Het team promoveerde door dit kampioenschap naar de 3e divisie van de landelijke badmintoncompetitie.

Zaalvoetbal voor Junioren
Sporthal Ruitershorn in Muntendam was het toneel waar de jeugdvoetballers mochten voetballen. Dit allemaal in het kader van sporttalentenontwikkeling voetbal op de scholengemeenschap Winkler Prins. Leerlingen tussen 11 t/m 15 jaar mochten hieraan deelnemen.

IMG_2262[2].jpg

Jubileum klaverjasmarathon
Zaterdag 16 januari was het de dertigste keer dat de klaverjasmarathon werd gehouden bij Wijkvereniging Sorghvliet. En Wijkcentrum Dukdalf was de plaats van handeling. En al die dertig keer waren Henk Biemolt, Evert Roelfsema, en Paul Visscher present. Veel kaartliefhebbers waren natuurlijk van de partij voor de drie podiumplaatsen.
De heer K. Poelman won het goud en mocht op de hoogste trede staan. Met 9453 punten. Ook een boodschappenkar met inhoud met een winkelwaarde van 100 euro werd aan de heer Poelman aangeboden. Hij kreeg gezelschap van de heer P. Soekias die met 9113 punten het zilver veroverde en tweede werd. En J. Melissen eindigde als derde en kreeg de bronzen plak met 9033 punten. En alle heren werden in de bloemetjes gezet.

Pokeren
In de Borgerswoldhoeve in Veendam vond de voorronde plaats van de Nederlandse amateur kampioenschap pokeren. Het is een landelijke wedstrijd waarin onder andere Veendam de plaats is waar het gehouden werd. Ieder kon zich inschrijven. De twee winnaars gingen naar de landelijke finale.

Succes voor Stichting De Brug op zwemgala
Stichting De Brug in Veendam – een vereniging die sporten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking heeft drie van haar zwemmers gehuldigd. Er vielen drie Groninger records. Melissa Kaput deed dat op de 50 meter rugslag. En Veendammer Eric de Jong was de snelste op de 200 meter vrije slag.