Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsoverzicht 2016 - januari

Door op dinsdag, 20 december, 2016 - 06:00

IMG_2048.jpg

Samengesteld door Bianca Zijlstra - Kor

Oude tijden herleefden tijdens eerste Nieuwjaarsbal in vanBeresteyn
Op Nieuwjaarsdag werd in vanBeresteyn het nieuwe jaar in gedanst. Met de Basin Street Bigband en DJ Long Berry herleefden oude tijden volop. De avond was georganiseerd in samenwerking met Team sport/cultuur Veendam met het Ouderenwerk van Compaen. Dit had geresulteerd dat verschillende tijdsperiodes op de dansvloer herleefden.

Geslaagde jubileumeditie The Night of the Guitars
In Hotel Parkzicht werd zaterdag 2 januari de tiende binneneditie van The Night of the Guitars gehouden. Het werd een groot succes. Ook al was de viering van oud en nieuw nog maar net achter de rug, Hotel Parkzicht zat afgeladen vol. De muzikanten kozen uit hun eigen platencollectie één favoriete gitaarnummer en deze nummers werden door de muzikanten in willekeurige bezettingen gespeeld.

IMG_2164.jpg

Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd voor Gemeentegids 2016
Woensdag 6 januari reikte burgemeester Sipke Swierstra aan drie inzenders van de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2016 de prijzen uit. De prijsuitreiking vond plaats in de commissiekamer van het gemeentehuis.
De fotowedstrijd voor de gemeentegids van 2016 was voor de inwoners van Veendam uitgeschreven. De drie winnende foto’s kregen een plek in de gemeentegids. De winnaars kregen een fotoposter van hun inzending uitgereikt en een waardebon. In totaal waren er 49 foto’s ingezonden die beoordeeld werden door de jury bestaande uit burgemeester Sipke Swierstra, de Veendammer van het Jaar Ina Wei, en vakfotograaf Bert Buiring.

IJspret vierde hoogtij op straat
In verschillende plaatsen in Noord Nederland werd in januari geschaatst. Niet op een bevroren vijver en ook niet op een ijsbaan, maar “gewoon” op het wegdek in de eigen straat. De straten in de noordelijke provincies waren in aanlokkelijke ijsbanen veranderd. En dat bracht naast de overlast en ongemakken ook veel plezier.

_MG_9614.jpg

Met radioprogramma Blueprint het weekend in
Vrijdag 15 januari kwamen ruim 70 mensen naar de foyer van theater vanBeresteyn om tussen 17:00 uur tot 19:00 uur aanwezig te zijn bij de eerste live uitzending van het roots radioprogramma Blueprint van 2016.
Thomas Kaldijk, docent aan de Winkler Prins, organiseert al jaren het radioprogramma Blueprint, die maandelijks live wordt uitgezonden. Artiesten uit de gehele wereld, die in Nederland zijn voor optredens, kwamen naar Veendam. Een groot deel van de kosten betaalde hij uit zijn eigen zak.

Besneeuwd 'De Bult' in Borgerswold populair bij jong en oud
Recreatiegebied Borgerswold was zondagmiddag 17 januari het decor voor jong en oud. Pappa's, mamma's en opa's en oma's genoten van al die kinderen die naar beneden zoefden in het witte landschap. De kinderen hadden dus grote pret maar de toeschouwers moesten af en toe een flinke pas op zij zetten om niet aangereden worden door een sleetje.

Moedige chauffeur Van der Lee meldde zich
Bescheiden bleef hij er onder. Zondag24 januari redde de 48-jarige Dirk Steenbergen van Transportbedrijf Van der Lee het leven van een verwarde jongen die bij Nijmegen de snelweg wilde oversteken.
De chauffeur kreeg contact contact met Vera Heijmel uit Wijchen, de vrouw was getuige van de reddingsactie en ging via Facebook naar de chauffeur op zoek.

_MG_9821.jpg

Nationale voorleesontbijt bij kinderopvang Meander
Woensdagochtend 27 januari werd er in het kader van het Nationale voorleesontbijt voorgelezen bij Kinderopvang Meander, locatie Somerlustweg.
Wethouder Jaap Velema kwam om 8:30 uur de peuters voorlezen uit prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’ geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Het boek werd uitgeroepen tot ‘prentenboek boek van het jaar 2016’.

Open dag Ubbo Emmius groot succes
Op woensdag 27 januari hield Ubbo Emmius Veendam open dag. Het was een groot succes. De bezoekers, nieuwe brugklassers en hun ouders, waren enthousiast over de opstroomklassen, het werken met de iPad en de huiswerkbegeleiding in de onderbouw. Ook waarderen ze de kleinschaligheid. De school bruiste de hele dag. Leerlingen maakten muziek, deden dansoptredens en speelden toneel.

_MG_0112.jpg

11e Highlights in vanBeresteyn groot succes
Alle koren, orkesten en singer-songwriters die in seizoen 2015 optraden tijdens de bekende Koopavondconcerten gaven in het laatste weekend van januari acte de presence in een non-stop muziekprogramma in Cultuucentrum vanBeresteyn. Zaterdag 30 januari was de eerste dag van de 11e Highlights. Initiator Bert Kraan (77) liet voor de Highlights rond de 450 muzikanten komen die verspreid over de zaterdag en zondag hun repertoire ten gehore brachten.
De aftrap werd zaterdag 30 januari gedaan door shantykoor De Scheepsjoagers en de avond werd afgesloten door Ballade met Agnes Woltjes, Chris Kleine en Tity Veen. Alle optredens duurden een half uur, afwisselend in de foyer en de theaterzaal.