Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnaval met snertmaaltijd en feest in de Stainkroeg

Door Henk Drenth op dinsdag, 2 februari, 2016 - 22:20

GASGAT - De carnavalsvereniging Elk en Ain heeft weer van zich laten horen. De dorpen Zuidwending en Ommelanderwijk zijn weer omgedoopt tot Gasgat. En wethouder Wierenga droeg persoonlijk de sleutel over aan Prins “Frits de Gulle” van carnavalsvereniging Elk en Ain, welke plaats heeft gevonden in de Stainkroeg met aanwezigheid van een deel van de Raad van Elf. Afgelopen zondag hadden de prinsen van de Raad van Elf ook al de aandacht op zich gevestigd door in een carnavalswagen door Gasgat te trekken. Door de omwonenden werd dit werd erg gewaardeerd, en kwamen spontaan naar buiten om mee te dansen.

Zaterdag 6 februari begint het carnavalsfestijn met een fietstocht voor de kinderen van de basisschool. Samen met de jeugdcommissie van Gasgat worden in de ochtend de fietsen versierd in dorpshuis de Wending, waarna de fietstocht plaats vindt door Gastgat. De kinderen zullen na deze tocht arriveren in de Stainkroeg, waar een heerlijke snertmaaltijd op hun wacht.

Tevens zijn de bejaarden en vutters uitgenodigd in de Stainkroeg om een snertmaaltijd te nuttigen. Dit alles wordt georganiseerd en aangeboden door Elk en Ain.

’s Avonds om 20.00 uur zal het carnavalsfeest losbarsten in de Stainkroeg. Dit feest zal doorgaan tot in de late uurtjes. Het feest is bijna uitverkocht.

Hopelijk wordt het weer een steengoed feest en kunnen we na afloop terug kijken op een fijne carnavalsweek. Carnaval is een feest voor jong en oud. Dit is wat Elk en Ain graag wil laten zien.

Prins Frits de Gulle en de Raad van Elf hebben er erg veel zin in.