Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag zaalvoetbal en Winkler Prins competitie
week 4

Door Willem van der Werf op zondag, 31 januari, 2016 - 18:30

V&Z_Veendam.png

ZAALVOETBAL -  De zaalvoetbalvereniging V&Z ontkent dat ze het indoorcentrum in Veendam gaan verlaten. Dat is niet waar. Alleen de Winkler Prins competitie blijft gewoon in sporthal Ruitershorn in Muntendam.

Hoofdklasse
In deze klasse werd één wedstrijd gespeeld. Galacticos 1 won met 6-1 van Rainbow Events. Door deze overwinning gaat het eerste team van Galacticos aan kop, samen met TTK, maar TTK heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Eersteklasse
Xelvin won met 4-0 van MF Shipping. Shipping staat nu zes punten achter op koploper Osman Gazi. Ook zonder Hoving kon MF Shipping niet winnen en liet zo de punten aan Xelvin, waar Landkroon twee maal scoorde. In de 'kelder' van deze klasse deden Galacticos 2 en Vireau Bloemen goede zaken. Riklis Karto Hair staat na de nederlaag tegen Galactios 2 laatste. Het tweede team van Galacticos speelde zonder wissels en won verdiend van Riklis Karto met 5-3. Vireau Bloemen-Clias van der Laan Verzekeringen werd 5-4. Door deze zege verliet Vireau Bloemen de laatste plaats. Het was een mooie en spannende wedstrijd die tot het einde de toeschouwers deed boeien. Maar toen de 'laatste lootjes' te zwaar werden voor Clias van der Laan, sloeg Bloemen keihard toe en Reenders scoorde de winnende treffer voor Bloemen.

Tweedeklasse
Werkmax won met 5-3 van Kruit en Kramer en door deze zege staat Werkmax nu bovenaan en kan Kuko Kozijnen komende vrijdag weer op gelijke hoogte komen. P. Mans scoorde drie- van de vijf goals voor Werkmax. OlRO Workwear won met 5-3 van De Woldstreek. Deze zege was vooral te danken aan R. Brongers die voor Workwear drie maal scoorde. SWO Veendam scoorde er lustig op los en won de match tegen slagerij Nieland met 7-3. SWO-Veendam speler M. Rosies scoorde 3 goals.

Derdeklasse
Koploper Riviéra United won met 6-3 van JW Bouw en Riviéra United-speler Doornbos scoorde drie- van de zes goals. SCA Hygiéne won met 4-3 van FC Titanium en Molijn scoorde drie keer voor SCA Hygiéne. Galacticos 3 blijft op één punt staan, want nu werd er verloren van Euromail met 5-3. Euromail inmiddels geklommen naar de derde plaats.

Vierdeklasse
Pizza in the Box en GHV/Vastgoed morsten beide punten in de strijd om het kampioenschap. Dat was 'koren op de molen' voor Afterbeat en het blijft in deze klasse erg spannend. Want ook DWS/v.d. Kooi Drukkerij doen nog mee. Afterbeat won met 14-3 van Van Ringh. Voor Afterbeat scoorden F. Zuiderduin, J. Ouwejan en T. Ouwejan elk vier vier van de veertien goals. Avebe-GHV/Vastgoed werd 2-2 en daar kreeg Avebe ook nog de beste kansen voor de overwinnig. Pizza in the Box speelde met 3-3 gelijk tegen middenmoter Veendam Fanatics. Pizza in teh Box staat nog wel bovenaan. Swama scoorde alle drie goals voor Pizza in the Box. Van der Wiel won met 3-1 van Team 49 érs. Team 49 érs blijft door deze nederlaag laatste in deze klasse.

Winkler Prins
In de Winkler Prins competitie zijn twee teams die drie wedstrijden hebben gewonnen. Ook nu werd er weer volop gescoord, maar dat komt ook door het verschil van leeftijd. FC Kings won met 11-0 van FC Groningen. W. de Jonge scoorde 6 goals en D. Norder schoot vier ballen in het net. Daarmee is De Jonge ook topscoorder met elf goals.

FC Jopie won met 8-2 van Maiden. De youngsters van FC Jopie zijn nog zonder puntverlies. Keizer en Wierenga scoorden ieder drie goals voor FC Jopie. FC Doner won met 15-0 van WP Galaxy. Je zag daar duidelijk het verschil in leeftijd. Maar WP Galaxy zal nog wel een paar wedstrijden winnen tegen leeftijdsgenoten. De doelpunten voor FC Doner werden gemaakt door: Schomaker (3), Rosies (4), Van Weerden (3), Van Dijk (2) en Dijksterhuis (2).

Bij FC Doner zag je ook dat er twee spelers zijn die ook in de competitie spelen van V&Z. Zvv Muntendam won met 3-1 van Zvv Veendam 1894. Het was erg leuk om te zien dat deze scholieren zoveel plezier beleven aan het zaalvoetbal. Volgende week vrijdag wordt er weer gespeeld.

Vrouwen
De vrouwen van V&Z wonnen vrijdag hun wedstrijd tegen Boso Sneek met 6-1. Het was een wedstrijd met veel kansen maar een aantal daarvan werden om zeep geholpen. Ook spelen de dames volgende week vrijdag om 20.00 uur weer thuis in de Parkstadhal en de tegenstander is De Herauten.