Overslaan en naar de inhoud gaan

11de Highlights in vanBeresteyn groot succes

Door Willem van der Werf op zondag, 31 januari, 2016 - 09:10

_MG_0222.jpg
Bert Kraan

HIGHLIGHTS - Alle koren, orkesten en singer-songwriters die in seizoen 2015 optraden tijdens de bekende Koopavondconcerten geven dit weekend acte de presence in een non-stop muziekprogramma in Cultuucentrum vanBeresteyn. Zaterdag was de eerste dag van de 11e Highlights. Initiator Bert Kraan (77) laat voor de Highlights rond de 450 muzikanten komen die verspreid over de zaterdag en zondag hun repertoire ten gehore brengen. Kraan verwacht over deze 2 dagen zeker 1000 bezoekers die genieten van een zeer gevarieerd aanbod. Het enthousiasme was groot en zorgde regelmatig voor een staande ovatie.

_MG_9868.jpg
De Scheepsjoagers

De aftrap werd zaterdag gedaan door shantykoor De Scheepsjoagers en de avond werd afgesloten door Ballade met Agnes Woltjes, Chris Kleine en Tity Veen. Alle optredens duurden een half uur, afwisselend in de foyer en de theaterzaal.

_MG_9952.jpg
Alex Staal

Verder kon men genieten van het kwartet 4 in Harmony, zangeres Irene Wilkens begeleid door Alex Staal op piano, het Veendammer Mannenkoor, Shantykoor Zeemansvrouwen, Show- en dansgroep Tineke Rouw, Shantykoor Störmwind, Jeugdkoor Mien Laive Tied en zangduo Vaart 13.

_MG_0112.jpg
Ballade

De tweede dag van de 11e Highlights begint zondag (vandaag) om 14.00 uur en duurt tot 18:00 uur. Op het programma Popkoor Funism, singer-songwriter Siemon Haaiman, Broke Coral Koor, Gemengde Koor Gieten, countryzanger Will Stevens, Kwartet Romantica en Salonorkest Las Ninas.