Overslaan en naar de inhoud gaan

Van voormalig Partycentrum Boelens naar bruin dorpscafé

Door Henk Drenth op zaterdag, 30 januari, 2016 - 21:33

IMG_3643.JPG

NAAR OUD VERNIEUWEN - Zaterdag was André Roossien met zijn vrijwilligers in het voormalige zalen- en partycentrum Boelens druk bezig met het slopen van het oude interieur. André had er wel oren naar om het pand weer een nieuwe horeca bestemming te kunnen geven. In 2011 had Boele Boelens door aanhoudende dalende omzetten het horecabedrijf noodgedwongen gestopt. Als familiebedrijf heeft het 70 jaar bestaan.

Met het pand ziet André Roossien toch mogelijkheden, en na een jaar lang met de gemeente in contact heeft hij het kunnen kopen. Naast André waren er nog enkele gegadigden om het complex over te nemen van de gemeente. Jeroen en Wanda van de Kunstkot hadden ook belangstelling, evenals kunstenaar Reinder van der Veen. Het ging niet door en voor André diende de kans zich aan. Op 22 december was de overdracht bij de notaris beschreven. Achter de bar staat alvast een fles Berenburger van de notaris.

IMG_3646.JPG

Dorpscafé
Vanaf die tijd is er elke dag ‘werk aan de winkel’. Gelukkig wordt André, die een grondverzetbedrijf runt, geweldig geholpen door vrienden, schoonzoon en andere vrijwilligers. Vijf van de vrijwilligers werken in het grondverzetbedrijf. André wil met een oude interieurstijl het café een heel andere uitstraling geven. Hij wil een bruin café annex dorpscafé oude stijl in Wildervank terug. Omdat Boelens de zaak had gemoderniseerd betekend dit een ingrijpende verbouwing, waarbij alles is leeggehaald. Dat gaf tevens ruimte om ook de vloeren te vernieuwen.

De oude bar is verwijderd, waarbij een zijdeur weer vrij is gekomen en opnieuw in gebruik kan. De ‘nieuwe’ bar staat op een andere plek. Deze is uit de Sprookjeshof afkomstig, na een grote verbouwing daar. De tweede bar in de andere ruimte had Boelens verkocht. Maar naar voorbeeld van een klein overgebleven gedeelte is deze nagebouwd, en sluit perfect aan. Van de Spookjeshof is ook de hele inventaris overgenomen, en in de grote zaal opgeslagen.

IMG_3610.JPG

Buurtfunctie
Voor Wildervank was de sluiting van het Partycentrum Boelens een teloorgang. Nu wil Roossien weer leven in de brouwerij brengen. Zo krijgt het monumentale pand weer een bestemming, aldus André. Hij verteld, “er zitten mogelijkheden in het pand, zowel in het cafégedeelte als in de zalen. Maar er moet nog heel veel werk worden verzet. De zalen verkeren in een redelijk goede staat. Veel beter dan de verwachting was. Maar de verwarming heeft ook al die tijd aangestaan”.

Het cafégedeelte gaat de uitstraling krijgen van een gezellige bruin café, waar iedereen zo even naar binnen kan lopen. Het oude horecabedrijf van Boelens had ook faam gemaakt als biljartcentrum. Straks kunnen in het café de biljartballen weer over het groene laken. In de voormalige biljartzaal wil André een cafetaria. 

IMG_3617.JPG

Hij ziet graag dat het café een buurtfunctie gaat krijgen. Waarin iedereen die iets te vieren heeft welkom is. Ook verenigingen zijn van harte welkom. De zalen zijn er. In eerste instantie wordt met een kleine kaart begonnen dat in een café doorgaans ook verkrijgbaar is. En misschien smaakt het zelfs naar meer, het wordt niet uitgesloten. Maar de eerste prioriteit is het openen van de vernieuwde horecazaak. Met een supermooi gezellig bruin dorpscafé als visitekaartje voor de rest.

Nieuw familiebedrijf
André zijn vrouw Francisca en hun drie dochters Senna, Ires en Jesse komen straks aan het roer te staan. Zijn oudste dochter heeft een cafetaria met café gehad, het Schippertje. André kan met ervaring daarin bijstaan, maar staat verder meer op de achtergrond met de werkzaamheden. Er zal de aankomende zomer ook nog genoeg te doen zijn. Eind april, begin mei gaat de zaak los. En dat op de vrijdag, zaterdag en zondag. Als alles klaar is wordt er een grote feestelijke opening gegeven met artiesten.

IMG_3618.JPG

Stuur nieuwe naam in
Op de Facebook site zijn de verrichtingen tijdens de verbouwing te volgen (klik hier voor de doorlink). Het staat nog maar net online, maar heeft al 5000 bezoekers gehad. Op de site is een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam, waar iedereen aan kan meedoen. 

IMG_3638.JPG