Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke start van traject De Schoolschrijver
op OBS de Sleutel in Wildervank

Door Willem van der Werf op donderdag, 28 januari, 2016 - 21:03

IMG_3960.jpg

SCHOOLSCHRIJVER - Brigitte Bosman, auteur van onder andere De snoepfabriek moet sluiten, was donderdag te gast als Schoolschrijver op de Sleutel. Ze werd feestelijk  ontvangen door alle leerlingen, leerkrachten en wethouder Jaap Velema van de gemeente Veendam.  

De Schoolschrijver
De Schoolschrijver is een kinderboekenschrijver die een half schooljaar ‘gastschrijver’ is van een basisschool. Hij/zij heeft een inspirerende rol op taal en leesgebied en wil met verschillende activiteiten het leesplezier verhogen. Het traject wordt gecoördineerd vanuit de Bibliotheek, die onder andere collecties boeken voor de deelnemende groepen levert.

Op OBS de Sleutel zal Brigitte Bosman als Schoolschrijver tien weken lang inspirerende taallessen verzorgen. Daarnaast gaat ze een workshop geven aan de leerkrachten en zal de talentenklas, waarin een aantal ‘talenten’ zitten, een schrijfworkshop krijgen. Het traject wordt afgesloten met een feestelijk slotprogramma. Kijk voor meer informatie op www.deschoolschrijver.nl  en www.brigittebosman.nl