Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is er mooier dan samen muziek maken!

Door Willem van der Werf op maandag, 25 januari, 2016 - 15:55

20160125_ensemblemnd jong talent 2016.jpg

MUZIEK - Op 9, 10 en 11 februari zijn de uitvoeringen van de ensembleweken: alle voorstellingen zijn  in vanBeresteyn, aanvang: 18.45 uur. Elke avond zijn er orkesten en popbands te zien.

De entree voor de voorstellingen in vanBeresteyn is € 2,-- per avond. Kaarten zijn tijdens werkdagen verkrijgbaar aan de theaterkassa van vanBeresteyn.

Ongeveer  300 leerlingen van de afdeling muziek van de Muziek-, Dans- en Theaterschool laten zien wat ze in 4 weken samenspelen hebben bereikt. Er zijn ensembles, orkesten en popbands te horen en te zien. Alle leerlingen, op een enkele uitzondering na, doen mee: van jong tot oud!

Het doel van deze ensemblemaand is om leerlingen te laten ervaren hoe het is om samen te werken aan orkeststukken. Het sociale aspect speelt hierin een belangrijke rol. Tegelijkertijd komen er vaardigheden aan bod, zoals luistervaardigheid, maat en ritme houden, dynamiek. Ze leren werken met een dirigent en in de popband leert de drummer zijn centrale rol vervullen.

De ensembles zijn ingericht op het niveau van de leerlingen. Er zijn natuurlijk beginnende en meer gevorderde leerlingen. De toeschouwer merkt daar niets van, omdat de stukken die ze spelen aangepast zijn aan het niveau. Er is een ruime variëteit te horen: van eenvoudige liedjes door de beginners, tot  ‘Die Hochzeitstag auf Troldhaugen’ van Edvard Grieg, gespeeld door een piano-ensemble van 4 en ‘Big Spender’ van Cy Coleman door een symfonieorkest.