Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag zaalvoetbal en Winkler Prins competitie
V&Z Veendam - week 3

Door Willem van der Werf op zaterdag, 23 januari, 2016 - 21:35

V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
Doelman Seip van O.G. Team was de held van deze zaalvoetbalavond. Hij was deze keer bijna niet te passeren in het treffen tegen TTK. Mede dankzij grandioos keeperswerk van Seip won zijn ploeg met 5-2 van TTK. Maar de eerste klap was toch voor TTK want ze kwamen met 1-0 voor. Daarna liet O.G. Team-dat geen wissels had -zijn 'tanden' even zien en ze trokken de stand gelijk: 1-1. In de tweede part gaf O.G. Team 'vol gas' en maakte het karwei vakkunde af. Het werd TTK-speler Hamming rood voor de ogen en schold de goed leidende scheidsrechter Hofman uit. De arbiter kon natuurlijk niks anders doen dan Hamming met een rode kaart van het strijdtoneel te sturen. TTK moest met een man minder verder spelen. O.G. Team maakte prima gebruik van deze man-meer situatie en liep uit naar een 5-2 zege. Doelman Seip van O.G. Team groeide uit naar grote hoogtes en parreerde de aanvalsgolven van TTK. Hij werd dan ook tot de 'man off the match' gekroond. O.G. Team speler Faber scoorde drie keer. Topbrands liet dure punten liggen tegen een beter spelend Rainbow Events. Het werd 4-1 voor Rainbow Events. Door deze nederlaag komt Tobrands niet op gelijkte hoogte met TTK en is het eerste team van Galacticos de lachende derde. Beautysalon Jannie won met moeite van laagvlieger Sandra’s Hairstudio. En won met 3-0 en heeft weer aansluiting gekregen met de top.

Eersteklasse
De wedstrijd Osman Gazi-Riklis Karto werd een thriller. Riklis Karto kwam tegen koploper Osman Gazi met 2-0 voor. Daarna liet Osman Gazi zijn 'tanden' zien en won de strijd nipt met 5-4. Osman Gazi-speler Osanmaz scoorde twee prachtige goals. En Brouwer scoorde uit een onmogelijke hoek een geweldige goal. Vireau Bloemen won met 5-4 van autobedrijf Smid. Door deze zege kreeg Vireau Bloemen weer aansluiting om degradatie te ontlopen. Vireau Bloemen kwam op een voorsprong van 3-1. Maar autobedrijf Smid gaf zich nog niet gewonnen en kwam zelfs met 4-3 voor. Maar door aanmoedigingen van de coach van vireau Bloemen scoorden ze nog twee keer. En wiechertjes scoorde de winnende treffer voor Bloemen.

Tweedeklasse
De beide koplopers Kuko Kozijnen en Werkmax wonnen hun wedstrijden. Er zal waarschijnlijk een onderlinge duel plaats vinden wie er kampioen gaat worden. Wekmax won met 9-2 van OLRO Workwear. OLRO Workwear miste een paar spelers die het verschil kunnen maken en daar profiteerde Werkmax van. Muurman scoorde twee keer voor OLRO Workwear. En voor Werkmax scoorde Kaspers twee keer. P. Mans was twee keer succesvol. En Van der Velde liet het net 5 keer trillen. Een zonder wissels spelend Kuko Kozijnen won met 7-1 van een zwak spelend Dofine. Door vier goals van Van Dijk en twee goals van Ottema en Weinans was verantwoordelijk voor één goal. SWO Veendam won met 8-4 van boomkwekerij Bijlmolt. T. Koeleman scoorde dit seizoen zijn eerste goal voor Bijmolt en was daar zeer blij mee. P. Oosting scoorde vijf- van de acht goals voor SWO. Calker/Heikens won reglementair met 5-0 van Kruit en Kramer dat geen team op de been kon brengen.

Derdeklasse
In deze klasse kreeg Riviera United de punten cadeau, want Smurfit/Kappa kwam maar met drie spelers aanzetten en Riviera United kreeg reglementair de zege van 5-0 cadeau. Regioisolatie had veel moeite met Galacticos 3. Het werd 4-2 voor Regioisolatie. Door deze zege staat Riviera United dertien punten voor op de nummer 3 J.W. Bouw. Nummer 2 Regioisolatie heeft twee wedstrijden meer gespeeld. Onderin won SC Wiebri met 2-1 van FC Titanium. Suurmeijer scoorde twee keer voor SC Wiebri. Euromail-Bareveld werd 4-4. Bareveld kwam met 3-0 voor en Euromail kwam sterk terug en kwam zelfs voor met 4-3. Maar Bareveld had de 'langste adem' en scoorde nog een keer door Korte.

Vierdeklasse
Pizza in the Box won met veel moeite van CGKV De Kandelaar: 8-7 De Kandelaar kwam net te kort op het eind, maar een punt hadden ze zeker verdient. Bieze scoorde vier goals voor Pizza in the Box en Swama was verantwoordelijk voor drie goals. En voor De Kandelaar scoorde Kleiweg vijf keer. Avebe-won met 8-1 van Van Ringh. Door 4 goals van AVEBE-speler Seip. DWS van de Kooi drukkerij had geen 'kind' aan Van der Wiel. Het werd 11-4 voor Van der Kooi drukkerij. J. Korthuis scoorde 6 goals voor Van der Kooi.

Winkeler Prins competitie
In de Winkler Prins competitie won FC Poster met 13-0 van WP Galaxy en staat samen met FC. Döner en FC Jopie bovenaan na twee wedstrijden. Voor FC Poster scoorden Falke en Hut ieder zes keer en Koster maakte 1 goal. FC.Döner-Zvv Muntendam leek een mooie wedstrijd op papier te worden. Maar dat was bedrog, want FC Döner won met 10-1 door doelpunten van Schomaker, Rosies en Hoving (allen 3 goals). Een goal van Van Weerden en twee goals van Dijksterhuis. Black Boys-H2 Allstars werd 4-1 en ging lang gelijk op. Maiden-Zvv Veendam 1894 was een mooie pot om te zien, maar Maiden was te sterk voor Veendam en won dan ook met 7-2, door onder meer vijf goals van Abee.

Het is een mooie competitie en deze jongens en meiden hebben veel plezier, net als de organisatie. De laatste speeldag is op 24 juni en dan zullen we ook de kampioenen huldigen en ook de plaatsen twee en drie zullen we niet vergeten. Er komt ook steeds meer publiek en dat vinden deze kinderen ook prettig.