Nieuws, Regio

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheken van
Veendam, Menterwolde en Pekela



20160122_nationalevoorleesdagen2016.jpg

Blijdschap in de bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam: “We hebben er een geitje bij!”

VOORLEESDAGEN - Van 27 januari tot en met 6 februari staan de bibliotheken in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, We hebben er een geitje bij!, geschreven door Marjet Huiberts.

In We hebben er een geitje bij! is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Alle kinderen (tot 6 jaar) die tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek krijgen een leuke verrassing.

Nationaal voorleesontbijt in Bibliotheek Meeden
Ook dit jaar starten de Voorleesdagen  met het Nationaal Voorleesontbijt, waarbij door het hele land wordt voorgelezen door bekende en onbekende Nederlanders. In Bibliotheek Meeden leest  burgemeester Rein Munniksma op woensdag 27 januari voor aan de peuters van peuterspeelzaal ’t Grutstee. Ouders die naar het voorleesontbijt willen komen met hun peuters, kunnen zich aanmelden via meeden@biblionetgroningen.nl. Het Voorleesontbijt begint om 8.30 uur.

Voorlezen aan peuters
Naast het Voorleesontbijt gaan bibliotheekmedewerkers tijdens de  Voorleesdagen weer op pad met hun vertelkastjes. In de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam lezen ze voor uit het Prentenboek van het Jaar.
Van maandag 25 januari tot en met vrijdag 5 februari worden er 66 peutergroepen bezocht. Ongeveer 900 kinderen worden voorgelezen, want iedereen mag het weten: “We hebben er een geitje bij!”