Overslaan en naar de inhoud gaan

GAMMA verkoopt houtbriketten van NOVO Hout

Door Willem van der Werf op donderdag, 21 januari, 2016 - 17:10

20160121_Wilfred Venema van de GAMMA en Jorn en Wim van NOVO Hout voor het ingerichte schap .jpg
Wilfred Venema van de GAMMA en Jorn en Wim van NOVO Hout voor het ingerichte schap met houtbriketten.


GAMMA - De GAMMA aan de Lloydsweg 11 en NOVO Hout uit Groningen zijn met een samenwerking gestart. Vanaf vandaag verkoopt de GAMMA houtbriketten van NOVO Hout. De briketten worden gemaakt van gerecycled hout en zijn daarmee een duurzame keuze. In de winkel is een schap opgesteld die GAMMA kosteloos beschikbaar stelt. De opbrengsten van de verkoop komen volledig ten goede aan de houtwerkplaats. GAMMA Veendam volgt hiermee de collega’s aan de Peizerweg en de Osloweg in Groningen; zij startten vorig jaar al met de verkoop van houtbriketten.

GAMMA steunt de houtwerkplaats
Dhr. Boelman, bouwmarktmanager van de GAMMA, zegt over de samenwerking: “Ik hoop dat het een succes wordt. De briketten staan op een voor de klant logische plek, bij de open haarden. Daarnaast geven we onze medewerkers een doosje mee om het te proberen. Dan kunnen ze er enthousiast over vertellen aan de klant.”

Uw product met zorg gemaakt
NOVO is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Goede kwalitatieve zorg staat op de eerste plaats. Daarnaast maken cliënten dankzij deze zorg mooie producten. Dat gebeurt op plekken  waar mensen met een verstandelijke beperking werken in een voor hen plezierige en veilige omgeving. NOVO Hout is zo’n plek. In de houtwerkplaats werken per week circa 25 cliënten in de leeftijd van 18 tot 60 jaar. Zij werken gezamenlijk aan de producten, die uitsluitend van gerecycled hout worden gemaakt. Samen met de jonge ondernemers van de Creatieve Weg werkt NOVO eraan om de producten die met zorg gemaakt zijn, zichtbaarder in de samenleving te presenteren.