Overslaan en naar de inhoud gaan

30 miljoen landmijnen. Daar kun je niet omheen!

Door op zaterdag, 23 december, 2006 - 15:54
Radiozender 3fm houdt een actie en daar wil ik graag aan meewerken. Ik ben van plan om 30 kilometer (hard) te lopen van Stadskanaal richting mijn woonplaats Veendam. Dit doe ik omdat ik weet hoe kostbaar het leven is en dat je iedere dag blij mag zijn dat je leven mag. Lang niet iedereen kan blij zijn met het leven, laat staan gelukkig zijn. Daarom wil ik deze actie op deze manier steunen en vraag ik u of u mij zou willen sponsoren per kilometer. Het bedrag per kilometer is uw keuze. Of u nu 0,10 cent geeft of 1 euro, alles is mogelijk. Alle beetjes helpen om deze actie te ondersteunen. Ik ben van plan om aanstaande Zondag 24 December de kilometers af te leggen. Ik begin om 10.00 uur en verwacht om 16.00 uur te finishen op de eindbestemming. Dat is Jan Salwaplein in Veendam. Tegenover het busstation. Als u sponsor wilt zijn graag bij aanmelding het totaalbedrag betalen. Of het bedrag overhandigen bij de finish omstreeks 16.00 uur. U kunt er zeker van zijn dat ik de 30 km volmaak. Dit zal ik redden!Deze actie heb ik ook kenbaar gemaakt bij 3fm. Er bestaat de mogelijkheid dat er mensen aanwezig zullen zijn van 3fm.

3FM Serious Request
3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM en het Rode Kruis, zet zich dit jaar in voor de slachtoffers van landmijnen. Opnieuw zal het Glazen Huis op de Neude in Utrecht dienst doen als studio van drie DJ's, die van 19 december tot kerstavond donaties werven en non-stop radio maken. Gedurende deze zes dagen eten zij helemaal niets.

Hulmiddelen
De afgelopen 25 jaar heeft het Rode Kruis al 300.000 slachtoffers van landmijnen geholpen. Dit gebeurt door middel van eerste hulp, operaties, protheses, rolstoelen, krukken en fysiotherapie. Ook geeft de organisatie voorlichting aan inwoners van gebieden waar nog veel landmijnen liggen en informeert het de binnenlandse autoriteiten.

De cijfers
- naar schatting telt de wereld nog tientallen miljoenen mijnen
- jaarlijks zijn er tussen de 15.000 en 20.000 mensen het slachtoffer van landmijnen
- de meeste slachtoffers zijn burgers die geen strijder zijn in een conflict, vooral kinderen
- kinderen hebben iedere zes maanden een nieuwe prothese nodig
- volwassenen hebben gemiddeld iedere 1 tot 3 jaar een nieuwe prothese nodig.


De Route
Ik begin bij het Refaja ziekenhuis stadskanaal. Daarna loop ik via de meermarkt langs de hoofdweg van stadskanaal. Semstraat en HJ kniggestraat tot de rode brug. Dan rechts door de wildervanksterdallen tot de n33, daar ga ik niet rechts langs de n 33 maar rechtdoor langs de begraafplaats van wildervank. Dan ga ik over de witte brug rechts langs de raadhuisstraat, de poststraat (slijterij het ankertje) Tot de gele brug waar ik links ga richting de woortmans laan, langs de velden van vv wildervank. Bij de rotonde rechts langs de sorghvlietlaan, dan de eerste weg rechts richting de gelrelaan, daarna de overijssellaan. Dan links de oldenhof door en de twentelaan, waar ik daarna rechts de drenthelaan doorga. Aan het eind van de drenthelaan ga ik rechts en dan meteen links richting apotheker de jong en langs de c1000. Ik ga bij apotheker de jong rechts de skager rak over richting de rdw en dan links de continentenlaan. Die loop ik helemaal door en aan het eind ga ik rechts langs straat bali. dan ga ik links richting jan slawaplein. Bij het kruispunt ga ik links langs de acantus en dierenkliniek noord nederland op de rotonde af met waterfontein. Bij die rotonde ga ik de 3e afslag af langs de sorghvlietlaan waar ik de eerste weg rechts zal gaan langs troefmarkt en snackbar sorghvliet. Dan rechts over de oostlaan en aan het eind links grote vaartlaan, dan stukje westlaan , dan schoenerstraat door, daarna galjootstraat door en dan links de westlaan door. Aan het eind van westlaan ga ik rechts richting borserswold. Daar ga ik rechts richting het strandje (koetshuis) volg de weg langs het water de bruggetjes over en ik loop dan richting de tuintjes in borgerswold. Dan loop ik richting de kinderboerderij om vervolgens weer richting de sorgvlietlaan te lopen. Richting de benzinepomp Q8. Daar ga ik links en volg de sorgvlietlaan richting de rotonde met fontein waterschap hunze en aa's. Dan richting jan Salwaplein, waar ik mijn 30 km heb bereikt!