Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek impact aardbevingen op bewoners

Door Willem van der Werf op donderdag, 21 januari, 2016 - 09:00

ONDERZOEK - De GGD Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen gaan onderzoek doen naar de impact van aardbevingen op bewoners. Dit onderzoek richt zich specifiek op de gezondheid en psychische gesteldheid van de inwoners van de provincie Groningen. De gemeente Veendam heeft positief gereageerd op dit onderzoek en haar medewerking aan dit onderzoek toegezegd.

Steekproef
De gemeente Veendam is gevraagd een aselecte steekproef uit de Basisregistratie Personen aan te leveren bij de gemeente Groningen om inwoners uit Veendam uit te nodigen voor deelname aan het onderzoek. Een aantal inwoners uit Veendam kan deze week een uitnodiging verwachten om deel te nemen aan het onderzoek. Deelname aan het onderzoek is op vrijwillige basis.

Doel onderzoek
In het onderzoek staat de bewoner centraal. Er wordt gevraagd naar input, maar ook naar het delen van kennis met de inwoner. Deze aselecte groep krijgt jaarlijks enkele keren online een enquête voorgelegd. De inhoud van de vragenlijst wordt ook afgestemd op de behoefte van de bewoners. Het onderzoek biedt ruimte om onderzoeksresultaten te vertalen in concrete maatregelen. Zo kan worden gezocht naar oplossingen voor gesignaleerde problemen: een nieuwe aanpak, inrichting van faciliteiten of beleidsinstrumenten. Maar er zal ook aandacht worden besteed aan initiatieven om de regio op langere termijn een positieve impuls te geven.