Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel belangstelling voor dynamic tennis in Sorghvliethal

Door op woensdag, 13 januari, 2016 - 23:37

20160113_dynamic_tennis_1.JPG

Door Jacob Kuipers

TENNIS -  Je bent nooit te oud om te leren. Deze woorden sloegen op de 42 senioren, die het onderste 'uit de kan' haalden, tijdens de op 6 januari gehouden dynamictennis. Het was dus een groot succes wat deze senioren op de mat legden. Na een gezamelijke warming-up is de groep in tweeën gesplitst. De groep die het spel voor het eerst speelden kregen de beginselen aangeleerd en de spelregels werden uitgelegd. De gevorderde groep kreeg een training waarbij er wat speciale slagen aangeleerd werden.

20160113_dynamic_tennis_2.JPG

Na een korte pauze was het tijd voor de wedstrijden. De deelnemers speelden elke ronde met een andere partner en met andere tegenspelers. De clinic werd afgesloten met een cooling-down. De reacties waren zeer positief. Het was een geslaagde sportieve middag. En wat ik verder nog opving was, dat er een aantal deelnemers waren die van plan zijn om de wekelijkse dynamic tennislessen op de vrijdagmiddag te bezoeken.

Binnen gymvereniging SV Veendam gymnastiek is er namelijk een dynamic tennisgroep die elke vrijdagmiddag van 14.00 uur-15.00 uur onder begeleiding van Kevin Haan speelt in de Sorghvliethal. Belangstellenden kunnen daar altijd een paar keer vrijblijvend aan mee doen.