Overslaan en naar de inhoud gaan

Excursie derdejaars Ubbo Emmius Veendam
naar Drents Museum

Door Eindredactie op woensdag, 13 januari, 2016 - 18:25

Foto 3.png

EXCURSIE - De leerlingen van Ubbo Emmius klas 3 brachten dinsdag 12 januari een bezoek aan het Drents Museum in Assen. Dit als onderdeel van het vak CKV. Zij kregen in groepen een rondleiding bij drie tentoonstellingen.

Ten eerste bij het “Schildersparadijs Drenthe”. Het landschap als inspiratiebron 1850-1930.” Van Gogh en vele andere schilders, waaronder G.H. Breitner en Max Liebermann, trokken naar Drenthe om daar het schildersparadijs te vinden. Het Drents Museum toont in deze tentoonstelling ongeveer vijftig schilderijen en werken op papier van de mooiste Drentse landschappen uit de eigen collectie. De leerlingen mochten het mooiste en het lelijkste schilderij uitkiezen en hun keuze toelichten.

Op de Afdeling “Kunst 1885-1935” was Nederlandse beeldende kunst en kunstnijverheid uit dit tijdperk te zien. De leerlingen gingen op zoek naar de grootste verschillen.

Tot slot werd de tentoonstelling “The Glasgow Boys - Schots impressionisme 1880-1900” bekeken. De schilders van het Franse impressionisme, Barbizon en de Haagse School vormden een belangrijke inspiratiebron voor deze schildersgroep, die eind 19de eeuw furore maakte. Leerlingen kregen informatie over het leven van toen. De leerlingen hebben genoten van het leerzame bezoek aan het museum.