Verslag zaalvoetbal V&Z Veendam – week 1

Door Willem van der Werf op zondag, 10 januari, 2016 - 21:53

ZAALVOETBAL - Afgelopen week is de competitie weer begonnen en ook de Winkler Prins competitie heeft een aanvang genomen. Deze competitie zou op op vrijdagmiddag in Ruitershorn in Muntendam zou worden gespeeld. Maar helaas konden de wedstrijden woensdag niet gespeeld worden wegens de weersomstandigheden, maar vrijdag kon het voetbalspel weer op 'de wagen'.

Eersteklasse
Autobedrijf Smid leed punten verlies door met 1-1 gelijk te spelen tegen Ciseaux D’or en staat nu gelijk met Osman Gazi en MF Shipping bovenaan. Vireau bloemen blijft laatste, want nu werd er met nimien verschil verloren van Galacticos 2.

Tweedeklasse
SWO Veendam won met 6-4 van Kruit en Kramer. Het werd een spannende strijd en het spelbeeld ging gelijk op. Maar in de laatste minuut scoorde SWO nog twee keer. Boomkwekerij Bijmolt speelde met 2-2 gelijk tegen OLRO Workwear. Bijmolt stond met 2-0 voor, maar gaf toch nog de overwinning nog uit handen.

Derdeklasse
De topper tussen koploper Riviera United en de als tweede geplaatste Regioisolatie leverde geen winnaar op. Het werd 1-1 en dat was ook wel terecht. JW Bouw dat derde staat, leed duur punten verlies tegen middenmotor Bareveld. Het was een mooie spannende wedstrijd, maar toen doelman Overdijk van JW Bouw uit viel en een veldspeler het doel ging verdedigen scoorde Bareveld de winnende goal.

Vierdeklasse
DWS-Drukkerij Van de Kooi werd 5-0. DWS kwam binnen twee minuten met 2-0 voor en won uiteindelijk met 5-0. Pizza in the Box won de topper tegen Afterbeat met 4-3. Swama scoorde drie keer voor Pizza en heeft twee punten voorsprong op Afterbeat. En de Pizza boys hebben ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Winkler Prins competitie
De Winkler Prins competitie ging ook van start en er werd direct flink gescoord. Met veel plezier werd er gespeeld en het lijkt een succes te worden. Er worden elke vrijdagmiddag vier wedstrijden gespeeld vanaf 16.00 uur.

FC Döner-ZVV Veendam werd werd 12-0. Doner-speler Schomaker scoorde vijf keer. Zvv Muntendam liet FC Groningen alle hoeken van de zaal zien en won met 16-2. De Muntendam-spelers Cosse en Loonstra scoorden ieder vier doelpunten. De wedstrijd tussen FC Kings en FC Jopie was spannend en werd gewonnen door FC Jopie met 3-1. FC Kings scoorde twee keer in eigen doel.

Qawi Fc – Maiden ging in het begin gelijk op, maar in de tweede helft werd duidelijk dat Maiden te kort kwam tegen een goed spelend Qawi FC.

Aan deze competitie doen twaalf teams mee en het zou leuk zijn dat de ouders zich ook laten zien om de jongens en meisje aan te moedigen. Deze competitie is te vinden op de site V& Z Veendam en rechts staat de competitie van de WP. Alle uitslagen, standen, topscoorders en gele kaarten staan daar genoteerd. Ook staat daar het verslag van de competitie op.