Succesvol weekend voor ZPC Bubble

Door Willem van der Werf op maandag, 11 januari, 2016 - 09:00

ZWEMMEN - ZPC Bubble deed afgelopen weekend mee aan de Regionale Winter Kampioenschappen korte baan te Stadskanaal. De wedstrijd was verdeeld in 4 dagdelen en op elke slag en afstand per jaargang waren medailles te winnen.  Bubble stond met 16 zwemmers en zwemsters ingeschreven en nam uiteindelijk 25 medailles in ontvangst.  Ook werden er veel persoonlijke records verbeterd.

Dat Hendrik Broekema in vorm was bewees hij op alle afstanden. Hij won maar liefst 4 gouden en 2 zilveren medailles. Voor Christian Muthert, Willianne Vos en Tim Speijer was het extra spannend. Zij kwamen voor het eerst namens Bubble uit. Alle drie deden het uitstekend. Zo nam Christian 2 gouden medailles in ontvangst. Werd Tim 3x tweede en 3x derde en Willianne 2x tweede en 2x derde.  Tim verbeterde zijn tijd op de 200 m schoolslag met maar liefst 5 seconden. Willianne stond zelfs met 8 limieten ingeschreven. Wat al een hele prestatie op zich is.  Verder deed Jarnick Lammerts het erg goed en wist met alle drie slagen zijn tijden flink te verbeteren.  Op de 100 m vrijeslag kreeg hij de 2e tijd achter zijn naam. Al had hij exact dezelfde tijd als nummer 1 Christian. Jarnick nam nog 1 gouden en 1 zilveren medaille in ontvangst. Edwin Struijk en Thomas Mulder werden beide een keer 2e.