Overslaan en naar de inhoud gaan

IJspret viert hoogtij op straat

Door Henk Drenth op donderdag, 7 januari, 2016 - 15:40

IMG_2212.JPG

SPIEGELGLAD - In verschillende plaatsen in Noord Nederland is geschaatst. Niet op een bevroren vijver en ook niet op een ijsbaan, maar “gewoon” op het wegdek in de eigen straat. De straten in de noordelijke provincies waren in aanlokkelijke ijsbanen veranderd. En dat bracht naast de overlast en ongemakken ook veel plezier.

IMG_2241.JPG

Voor de weggebruikers was het een plaag, voor de schaatsliefhebbers een prachtige mogelijkheid om te schaatsen. De dikte van het ijs liet het toe, en zo leverde het surrealistische tafereeltjes op. “Ieder nadeel heeft zijn voordeel”, had Roelard Smit uit Groningen voor het Tv journaal gezegd. En hij gleed voort op zijn ijzers over een spiegelglad wegdek.

IMG_2296.JPG

In de Dr. Ebelsstraat in Wildervank vierde de ijspret ook hoogtij. Enkele tientallen kinderen genoten op straat. Vanaf de heuveltjes bij de WOP was het heerlijk sleeën. De zusjes Lyonette van 4 en Mirabele van 1 lieten zich door hun moeder voorttrekken op de slee. Hun 6-jarig broertje Matthieu zette de eerste schreden op zijn ijzertjes op de gladde “Ebelsbaan”. Wie weet wat er nog volgt.

IMG_2440.JPG