Overslaan en naar de inhoud gaan

Maarten Spanjer, Margriet Brandsma en Kees Jansma
voor lezing naar vanBeresteyn

Door Eindredactie op dinsdag, 5 januari, 2016 - 08:34

LEZING - Het tweede deel van de lezingencyclus in vanBeresteyn start op 19 januari met Maarten Spanjer.
Spanjer heeft gespeeld in een aantal uiteenlopende films, zoals Pastorale, Soldaat van Oranje, De Kameleon en in een aantal televisieseries met zowel John Kraaykamp als Rijk de Gooyer. Van het programma Taxi maakt hij één van de best bekeken programma’s in de jaren negentig en won hiermee in 1995 de prestigieuze Gouden Roos van Montreux. In dit programma knoopte hij spontane gesprekken aan met nietsvermoedende passagiers, hetgeen onvergetelijke televisiemomenten opleverde. Wie herinnert zich niet de taxirit, waarin Rijk de Gooyer zijn zojuist gewonnen gouden kalf uit het raam gooit. Spanjer kan hilarisch  vertellen over de meest eenvoudige gebeurtenissen, herkenbare situaties, dagelijkse perikelen en weet van een schijnbaar gewoon voorval een toestand of happening te maken die zijn weerga niet kent.
Aanvang van de lezing is 20.00 uur, kaarten zijn te verkrijgen bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

16 februari
Syp Wynia en Arend Jan Boekestijn (publicisten) bespreken de politiek in Nederland en Europa.
15 maart
Margriet Brandsma (politiek en algemeen verslaggeefster) in het kader van de Boekenweek spreekt zij in vanBeresteyn over Duitsland.
19 april
Kees Jansma (perschef KNVB) over het Nederlands Elftal: intrigerend of intrige?
10 mei
Foppe de Haan (oud coach Heerenveen en Jong Oranje) Ús Foppe, de fascinerende voetbalpersoonlijkheid, over zijn voetballeven, zijn levensvisie en veel aanstekelijke anekdotes.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl