Overslaan en naar de inhoud gaan

Spannende finales op laatste wedstrijddag 2015
Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen

Door Willem van der Werf op donderdag, 31 december, 2015 - 11:25

ZUIDBROEK - Op de laatste wedstrijddag van 2015 zijn de laatste groepswedstrijden en finales gereden in de klasse M, Z en ZZ. Daan van Geel domineerde in de finale van de klasse Z. Hij werd eerste met Escobar en tweede met Enjoy. In de finale van de klasse ZZ waren 2 combinaties foutloos. In de barrage won Lennard de Boer met Vdl Edgar M van Robert Havinga met Bacardi. De 1eprijswinnaars van de klassieke rubrieken kwalificeren zich voor de grote finale op 5 januari 2016. In deze finale maken de ruiters kans op een nieuwe Bockmann trailer, aangeboden door Impex trailers.

De winnaars van de verschillende finales zijn:

Finale klasse M: Maureen Bonder met Erma
Finale klasse Z: Daan van Geel met Escobar
Finale klasse ZZ: Lennard de Boer met Vdl Edgar M

De uitslagen van de wedstrijden tijdens IICH Groningen zijn te vinden op www.iichgroningen.nl. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen wordt gehouden tot en met 9 januari 2016 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Dressuur
Op 2 januari 2016 gaat IICH Groningen verder met een dag dressuur. Er zijn dan wedstrijden in de Categorie 1 Dressuur tot en met Grand Prix. Deze wedstrijden tijden IICH Groningen worden steeds populairder. Het aantal deelnemers aan de Grand Prix is inmiddels, ten opzichte van vorig jaar, bijna drie keer zo groot. Het tijdschema van deze dag is te vinden op www.iichgroningen.nl.

Jeugd
Zondag 3 januari 2016 staat ook in het teken van de jeugd. Op deze dag worden tijdens IICH Groningen de eerste wedstrijden van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2016 en de KNHS Jeugdcompetitie gereden. Bij deze wedstrijden is ook bondscoach Rob Ehrens aanwezig.

Lezing
Op donderdag 7 januari 2016 organiseren Dierenartsenpraktijk Schildwolde en Pavo tijdens IICH Groningen een studiemiddag voor paardenhouders. Vanaf 16.15 uur wordt er gesproken over de voeding en gezondheid van het paard. Er is speciaal aandacht voor het onderbeen. Om deel te nemen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via een e-mail aan info@dierenartsenschildwolde.nl.