Overslaan en naar de inhoud gaan

Jong talent geniet van sfeer IICH Groningen

Door Willem van der Werf op dinsdag, 29 december, 2015 - 12:45

ZUIDBROEK - Onder aanmoediging van familie en vrienden hebben jonge talenten vandaag laten zien wat ze samen met hun pony’s kunnen. Ieder jaar is er een ponydag tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen. Het geeft jonge ruiters en amazones een unieke kans om ervaring op te doen. De jongste deelnemers vandaag waren 7 jaar. Het is goed mogelijk dat een toekomstige winnaar van de Grote Prijs IICH Groningen vandaag met zijn of haar pony voor het eerst op een concours heeft gereden. Vandaag wisten Henrica Bakker en Joanne Vos allebei twee Z/ZZ rubrieken op hun naam te schrijven.

De uitslagen van de wedstrijden tijdens IICH Groningen zijn te vinden op www.iichgroningen.nl. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen wordt gehouden tot en met 9 januari 2016 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Jeugd
Zondag 3 januari 2016 staat ook in het teken van de jeugd. Op deze dag worden tijdens IICH Groningen de eerste wedstrijden van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2016 en de KNHS Jeugdcompetitie gereden. De Hartog Lucerne Trophy is een springcompetitie voor D-pony's op Zniveau. Het belangrijkste doel is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en kadervorming. Deelnemers in deze competitie krijgen punten voor hun rijstijl. Om deel te nemen geldt een maximale leeftijd van 16 jaar. De KNHS Jeugd Competitie heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de springsport bij de Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. Door deze wedstrijden kunnen de combinaties zich voorbereiden op de internationale sport. De competitiewedstrijden hebben een progressief karakter. In overleg met de bondscoach en de parcoursbouwer worden de wedstrijden technischer en zwaarder gebouwd richting de finale. Bij deze wedstrijden is ook bondscoach Rob Ehrens aanwezig.

Lezing
Op donderdag 7 januari 2016 organiseren Dierenartsenpraktijk Schildwolde en Pavo tijdens IICH Groningen een studiemiddag voor paardenhouders. Vanaf 16.15 uur wordt er gesproken over de voeding en gezondheid van het paard. Er is speciaal aandacht voor het onderbeen. Om deel te nemen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via een e-mail aan info@dierenartsenschildwolde.nl.