Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede lustrum Rotary actie Sterren Stralen
brengt € 21.000,-- op

Door Willem van der Werf op woensdag, 23 december, 2015 - 11:44

20151223_SterrenStralen_DSC_0272.JPG

ROTARYCLUB - De actie Sterren Stralen van de Rotaryclub Veendam vierde dinsdag 22 december zijn 2e lustrum en heeft in totaal € 21.000,-- opgebracht. De opbrengst is bedoeld voor kansarme Veendammer jongeren tussen 4 en 18 jaar die, meestal om financiële redenen, niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten.

Afgelopen dinsdag werd tijdens de Rotary bijeenkomst een heerlijke wintermaaltijd genuttigd met, naast de leden van de club, een kleine 80 gasten, die middels een schenking van minimaal € 50,00 konden deelnemen aan de maaltijd. Tijdens de maaltijd werden loten verkocht voor de verloting van een prachtige tafel vol prijzen, welke allemaal belangeloos waren aangeboden. Na de maaltijd werden er nog 8 stukken geveild en dit leverde die avond nog een kleine € 4000,-- op.

Dit jaar heeft Rotary gekozen voor 2 doelen. Net als voorgaande jaren gaat een deel van de opbrengst naar de regionale afdeling van de Stichting Leergeld die zich met de beoogde jongerenproblematiek bezig houdt. De stichting heeft contacten in het maatschappelijke werkveld die weten welke kinderen in Veendam hulp goed kunnen gebruiken. De cheque voor de Stichting Leergeld bedroeg € 12.000,--, waarvan € 3.000,- geoormerkt was door de firma Oldenburger-Fritom. De rest, € 9.000,--, ging naar vluchtelingenwerk Noord Nederland en dan speciaal voor de kinderen. Deze stichting zal t.z.t. komen vertellen wat ze met het geld gedaan hebben.

Met de actie Sterren Stralen wil de Veendammer Rotaryclub een structurele bijdrage te leveren om kinderen (weer) ‘te laten meedoen’. Uit privacyredenen weet de Rotaryclub niet wie de begunstigden zijn. Al met al was het weer een zeer geslaagd project waar de leden van de Rotaryclub Veendam trots op kunnen zijn.