Overslaan en naar de inhoud gaan

Benefietgala 2016 voor Stichting Leergeld

Door Willem van der Werf op woensdag, 23 december, 2015 - 09:23

SORGHVLIETHAL - Stichting FTPE houdt op zaterdag 8 oktober 2016 een gala-avond in de Sorghvliethal ten bate van het goede doel. De organisatie is in handen van RP Events & Entertainment en Stichting Evenementenhallen Veendam. De organisatie probeert deze avond minimaal € 20.000,-- voor het goede doel binnen te halen!

Het goede doel
De opbrengst van deze gala-avond komt ten goede aan Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen. De stichting ondersteunt kinderen (4 tot 18 jaar) van wie de ouders een schoolreisje, zwemlessen, een nieuwe fiets of het lidmaatschap van een sportclub niet kunnen betalen. De stichting draait volledig op vrijwilligers, van elke euro gaat 90 cent naar de kinderen. Het gaat om 1400 kinderen.

Algemeen Nut Beoogde Instelling
Jan Bessembinders, de voorzitter van de stichting is zeer blij met de goede doelen actie van de twee ondernemers. Beide stichtingen hebben een door de belastingdienst erkende ANBI erkenning. Dat betekent dat de giften aftrekbaar zijn bij de aangifte inkomstenbelasting.

Steun in de regio
Dankzij Stichting FTPE en de sponsoractie van Stichting Evenementenhallen Veendam (oudejaarsloop 2013) en sponsoren is er in juni 2014 een nieuwe auto voor Stichting Voedselbank Veendam-Menterwolde aangekocht.

Wij hopen dan ook op veel steun van alle inwoners, gemeenten en ondernemers in de regio Zuid-Oost Groningen. Binnenkort meer info hierover.