Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen
Spektakel tijdens finales klasse L en Hang and Jump

Door Willem van der Werf op woensdag, 23 december, 2015 - 09:00

ZUIDBROEK - Dinsdag 22 december 2015 stond in het teken van de klasse L. Alle eerste prijswinnaars van de klassieke L rubrieken ontvangen een startbewijs voor de super finale op 5 januari 2016. Er wordt dan gestreden om een twee-paards Bockmann trailer. Deze wordt beschikbaar gesteld door Impex paardentrailers te Groningen. De finale klasse L groep I, II, III Klassiek is na een spannende barage gewonnen door Daan van Geel met Fordulane. In de kleine finale in deze klasse was Maureen Bonder met Eudermie het snelste in de barrage. De uitslagen van de wedstrijden tijdens IICH Groningen zijn te vinden op www.iichgroningen.nl. Het
Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen wordt gehouden tot en met 9 januari 2016 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Hang and Jump
De Hang and Jump werd gewonnen door ruiter Gert van den Hof met als hanger Roos Wevers (9 jaar). Roos bleef maar hangen en zo kon Gert 2230 punten bij elkaar springen in een tijd van 87.62. Bij deze wedstrijd, aangeboden door Schomaker Mannenmode Veendam met medewerking van Scouting Veendam, wordt de tijd voor het puntenparcours bepaald door de tijd dat een partner aan een spijkerbroek hangt.

Mensport
Op 27 december 2015 wordt er voor de tweede keer tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen een mensportdag georganiseerd. Indoor Groningen doet dit samen met Stichting Mensport Nienoord. Het grootste deel van de dag wordt ingevuld met het rijden van de minimarathon, waarbij er een spectaculair en uitdagend parcours neergezet wordt. Er wordt door combinaties uit het Mendistrict Noord niet alleen voor de dagprijzen, maar ook voor de competitie van de Noorder Cup gereden.

Dressuur
Op 2 januari 2016 worden de Categorie 1 Dressuur tot en met Grand Prix wedstrijden gehouden. Deze wedstrijden tijden IICH Groningen worden steeds populairder. Het aantal deelnemers aan de Grand Prix is inmiddels, ten opzichte van vorig jaar, bijna drie keer zo groot.

Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de Hengstencompetitie. De Hengstencompetitie op 5 januari 2016 is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paardenliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.