Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitdeelpunt Eerste Hulp als stichting verder

Door Henk Drenth op dinsdag, 22 december, 2015 - 20:32

IMG_1335.jpg

WENS - Het Uitdeelpunt Eerste Hulp is maandag als officiële stichting ingeschreven. De beheerders Haja Kallenkoot, Elianne Baas en Jannie Orsel zijn afgelopen maandag bij de notaris geweest om het te bekrachtigen. Als stichting hopen de beheerders dat ze de leden nog beter kunnen helpen. Er kunnen subsidies worden aangevraagd, en ook kan de stichting geloofwaardiger worden gevonden wanneer bij de donateurs om hulp wordt gevraagd.

Na de feestdagen worden de plannen die er zijn uitgewerkt, en bekend gemaakt op de website. In januari wordt een inschrijfsysteem ingevoerd voor het beter kunnen controleren wie voor hulp in aanmerking komt. Bij noodoproepen worden wel al huisbezoeken afgelegd. Maar toch is er soms twijfel of de hulp echt hard nodig is, en of een hulpvraag ook echt uit de doelgroep komt waar het voor bedoeld is.


IMG_1301.JPG

Een andere belangrijke motivatie om tot oprichting van een stichting te komen is de hoop dat het gemakkelijker wordt om in een pand huisvesting te kunnen krijgen. Om van daaruit te kunnen werken in plaats vanuit huis. Bij Haja, Jannie en Elianne komt regelmatig het idee bij hen op in een pakhuis te wonen. De bijkeuken en de kamer staat regelmatig vol. Af en toe sturen ze foto’s naar elkaar om dat te laten zien. De grote wens is om de spullen op één plek op te kunnen slaan, zodat er als gezin thuis normaal kan worden gewoond.

De ophaaldagen kunnen dan ook worden aangepast. Thuis is dan gewoon weer privé. Afhankelijk van de voorraad komen er wekelijks zo’n 30 tot 40 leden aan huis. Ook komen mensen spullen brengen. Daarnaast komen er op de vrijdag vaak leden voor de verjaardagsbox voor kinderen. Dat kan variëren van 3 tot 7 leden. Het komt regelmatig voor dat mensen in de gewone huiskamer bij een kop koffie hun verhaal gaan vertellen. Een laagdrempelige omgeving werkt dit in de hand, maar ook vanuit vertrouwen.

IMG_1312.JPG

Ruimtegebrek maakte ook dat de schenking van 25 complete babykamers niet kon worden aangenomen.

Maandagavond zijn er kerstpakketten en troostprijzen verloot onder de leden die via een inschrijving mee hebben gedaan. Tijdens de verlotingronde werd op briefjes hun naam getrokken. Vijfentwintig prijzen kunnen worden opgehaald. In totaal waren er 180 deelnemers.