Overslaan en naar de inhoud gaan

DCIG competitie opent 54e Internationaal Indoor Concours

Door Willem van der Werf op maandag, 21 december, 2015 - 00:11

ZUIDBROEK - Het 54e Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen is vandaag gestart met de finales van de DCIG competitie. Er zijn 7 finales verreden in verschillende klassen voor zowel paarden als pony’s. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen wordt gehouden tot en met 9 januari 2016 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

De winnaars van deze DCIG finales zijn:

  • Pony’s Klasse L1/L2: Lindi Stevens met Caspar
  • Paarden Klasse L1/L2: Frans van den Heuvel met Geronimo
  • Pony’s Klasse M1/M2: Ava Krause met Golden Legend
  • Paarden Klasse M1/M2: Floor Vos met Fine-Tuned Dfv
  • Pony’s Klasse L/M ABC: Myrthe Geling met Sjimmi
  • Pony’s Klasse Z1/Z2: Marten Luiten met Goldwin's Hoeve's Movie Star
  • Paarden Klasse Z1/Z2: Marissa Spoor met Empire S

De volledige uitslagen van de wedstrijden tijdens IICH Groningen zijn te vinden op www.iichgroningen.nl. De uitslagen worden hierop live weergegeven.

DCIG
De beste combinaties van de DCIG competitie (DCIG: Dressuur Competitie Indoor Groningen) hebben zich gekwalificeerd voor de finalewedstrijden tijdens IICH Groningen. De deelnemers zijn al maanden bezig met de voorbereiding. Op 2 januari 2016 is de finale DCIG ZZ licht.

Foute kür
De winnaar van de klasse L paarden, Frans van den Heuvel met Geronimo, liet een geweldige “foute kür” zien. Hij heeft deze kür samengesteld met hulp van het foute uur van Q Music. Volgens de jury (H. van Hall) was deze kür echt anders en daarmee een frisse wind. Een kür op muziek in de klasse L is lastig. Frans was met de “foute kür” fantastisch fout, maar ook andere combinaties waren indrukwekkend.

Dressuur
Op 2 januari 2016 worden ook Categorie 1 Dressuur tot en met Grand Prix wedstrijden gehouden. Deze wedstrijden tijden IICH Groningen worden steeds populairder. Het aantal deelnemers aan de Grand Prix is inmiddels, ten opzichte van vorig jaar, bijna drie keer zo groot.