Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkoop olieballen, kniepertjes en bitterballen
door leerlingen Winkler Prins
voor kinderopvanghuis in Zuid-Afrika

Door Henk Drenth op vrijdag, 18 december, 2015 - 17:00

IMG_1088.JPG

PRAKTICUM - Het scheikundepracticum lokaal van de Winkler Prins locatie Pinksterstraat deed voor één dag weer dienst als praktijkruimte voor het bakken van oliebollen, kniepertjes en het frituren van bitterballen voor een goed doel. De school ondersteunt er ieder jaar een goed doel mee. Ook voor de voedselbank is het al een aantal keren gedaan.

IMG_1070.JPG

Het goede doel van dit jaar was de ondersteuning van MTR Smit, een opvanghuis in Zuid-Afrika voor ongeveer 100 kinderen die thuis niet meer kunnen wonen door verschillende redenen. Deze redenen zijn huiselijk geweld, misbruik, financiële problemen, drank en/of drugsmisbruik door de ouders. Ook worden weeskinderen in het tehuis opgevangen. De actie is een initiatief van oud- leerling Maaike Ubels. Zij heeft samen met haar medeleerlingen Nathalie en Iris bij MTR Smit in Zuid-Afrika stage gelopen. MTR Smit heeft niet genoeg geld om de kinderen te voorzien van activiteiten en kleding.

IMG_1084.JPG

Daags ervoor is het scheikundepracticum lokaal goed gereinigd. En deed het laboratoriumschort dienst als keukenschort.

Verschillende klassen zijn aan het bakken geweest, en waren er 25 leerlingen per uur bezig. Om kwart over zeven was begonnen met het maken van de oliebollen mix. En om kwart over acht waren de eerste leerlingen met het bakken bezig. Alles werd ter plekke in de school verkocht. In de pauzes zijn de leerlingenverkopers bij hun medeleerlingen en docenten in de verschillende klassen langs geweest, en ze hebben in de kantine gestaan. Ook is er van rol van producent tot verkoper gewisseld.

IMG_1055.JPG

De lekkernijen hebben gretig aftrek gevonden. Vooraf waren de leerlingen op de hoogte gesteld van de actie. Docenten hadden meteen voor de hele klas gekocht om te trakteren. De oliebollen waren voor 50 cent per stuk verkrijgbaar. Voor een euro werden vijf bitterballen verkocht. De kniepertjes hebben 10 cent per stuk gekost, maar in het samenstellen van aantallen waren de leerlingen heel creatief. Tot 2 uur is er gebakken, de meeste leerlingen waren dan ook al weer vrij. En verzadigd. Het was eerst opruimen en schoonmaken, en kon de Kerstvakantie beginnen.

IMG_1073.JPG

Docent Nomde Nomden zijn verwachting dat zeker de 200 euro gehaald moet kunnen worden werd overtroffen. De verkoop voor het kinderopvanghuis in Zuid Afrika heeft 289,94 euro opgebracht. Met de eerdere donaties van in totaal 310 euro zijn de 3 meiden ruim over de helft van het streefbedrag naar 1000 euro.

Voor verdere info:
http://www.dreamordonate.nl/3593-onvergetelijke-zomervakantie

IMG_1066.JPG