Overslaan en naar de inhoud gaan

Odd Fellows Actie Veendam voor Voedselbank
en Welkomwinkel Stadskanaal

Door Henk Drenth op donderdag, 17 december, 2015 - 08:00

IMG_0338.JPG

DONATIES - De Stichting Maatschappelijke Activiteiten (S.M.A.) van de vier Loges van de I.O. Odd Fellows in Veendam hebben, dankzij een verkoopactie van rolletjes en banketstaven plus een bedrag uit de kas een belangrijke bijdrage in natura geleverd aan de Voedselbank Veendam-Menterwolde en aan de Welkomwinkel in Stadskanaal. Voor 1000 euro kon worden besteed. Ook hebben leden van de loge geld gedoneerd.

Woensdag werd aan de Voedselbank Veendam-Menterwolde ruim 2.200 rollen toiletpapier en 2.200 luiers overhandigd. De Voedselbank had aangegeven dat vooral hieraan behoefte is. Ook aan de vraag van de Welkomwinkel in Stadskanaal naar herenkleding voor vluchtelingen kon tegemoet worden gekomen.

IMG_1409.JPG
v.l.n.r. Anna Dost, Mia van Selling, Gieneke Oosterhuis, Ida Ploeger

Anna Dost en Gieneke Oosterhuis, vrijwilligers van het Rode Kruis Stadskanaal, ontvingen vorige week uit handen van Ida Ploeger en Mia van Selling namens het bestuur van de S.M.A. nieuw gekochte herenkleding in de maten S en M. Het gaat om warme herenjacks plus sjaals, spijkerbroeken, fleecevesten, colltruien, T-shirts, boxershorts, sokken, rugzakken en opvouwbare draagtasjes.

Zowel de medewerkers van de Voedselbank als van de Welkomwinkel waren blij met het initiatief van de S.M.A. van de Odd Fellows Veendam. Met deze gift kan weer een deeltje van de nood worden gelenigd.

Voor de voedselbank is het weer een drukke periode. Voor het achtste jaar is men weer met de kerstpakketten actie bezig. Het aantal cliënten stijgt ook nog steeds. Vorig jaar zijn aan 250 cliënten voedselpakketten verstrekt. Dit jaar zijn het er 280 hulpbehoevenden, en voor volgend jaar is de verwachting dat er een triest record zal zijn van 300 cliënten. De crises is voor de allerarmsten niet voorbij.

IMG_0341.JPG