Overslaan en naar de inhoud gaan

Carnavalsvereniging Elk en Ain uut Gasgat
timmert weer aan de weg

Door Henk Drenth op vrijdag, 18 december, 2015 - 10:00

151209_2 Prins Frits de Gulle.JPG

GASGAT - Vorig jaar is in Ommelanderwijk en Zuidwending een nieuwe carnavalsvereniging opgericht. De feestavond in 2015 was een overdonderend succes. Hierdoor is er besloten om meerdere activiteiten te gaan organiseren rondom het carnavalsfeest van 2016.

De elfde van de elfde is er weer een nieuwe prins Carnaval gekozen, we presenteren u Prins Frits de Gulle. De voorbereidingen voor het carnavals seizoen zijn dan ook alweer in volle gang. In de eerste week van februari zullen de dorpen Zuidwending en Ommelanderwijk weer omgedoopt worden tot Gasgat. De burgemeester of de wethouder van Veendam zal de sleutel van de beide dorpen dan overdragen aan Prins Frits de Gulle. De overdracht van de sleutel is gepland op maandag 1 februari bij de Stainkroeg in Ommelanderwijk.

De feestavond is gepland op zaterdag 6 februari 2016 in de Stainkroeg in Ommelanderwijk. De aanvang is om 20.00 uur en de kaarten kosten tien euro per stuk. De voorverkoop van de kaarten voor de dorpen is al gestart op 9 december. Er werden die avond reeds 120 kaarten verkocht. In totaal zijn er 350 kaarten beschikbaar. Dus bestel snel een kaart als je het carnavalsfeest van Elk en Ain op 6 februari wilt meemaken in de Stainkroeg.

De kaarten kunnen na 18.00 uur worden gekocht bij de volgende verkooppunten: Zuidwending 127, Ommelandewijk 2, Ommelanderwijk 150 en in de Stainkroeg aan de Ommelanderwijk 53.

Er dient direct afgerekend te worden en op is op!

151209_2 Elk en Ain.JPG

Tevens zullen er op 6 februari nog andere activiteiten gaan plaatsvinden. Elk en Ain zal samen met de plaatselijke jeugdcommissie een fietstocht in Gasgat organiseren. In de ochtend zullen de kinderen in of bij het dorpshuis de Wending hun fietsen kunnen versieren. Vervolgens zal er dan een fietstocht plaatsvinden van het dorpshuis de Wending in Zuidwending naar de  Stainkroeg in Ommelanderwijk. Als de kinderen rond 13.30 uur arriveren in de Stainkroeg zal er ook een Snertmiddag voor de gepensioneerden en vutters van Gasgat worden gehouden. Opgave voor deze Snertmiddag kan plaatsvinden bij Prins Frits de Gulle (info@ketler-bv.nl)

Beide activiteiten worden gesponsord door Elk en Ain en kunnen daarom volledig kosteloos zijn.

Afgelopen zaterdag lieten de prinsen van Elk en Ain zich al zien op de Kerstmarkt in Ommelanderwijk. Er werden gratis kerststerren uitgedeeld aan dorpsgenoten die op de markt aanwezig waren.

Natuurlijk zullen de prinsen van de raad van elf van Elk en Ain zich in de nabije toekomst nog wel meer vertonen in de beide dorpen.

Prins Frits de Gulle hoopt jullie allemaal te verwelkomen op één van de activiteiten.

Logo Elk en Ain.JPG